Allra rasar mot jämförelsen med Folktandvårdens avtal - E55
Annons
Annons

Allra rasar mot jämförelsen med Folktandvårdens avtal

Orättvist och som att jämföra en cykel med en bil. Allra försäkrings vd kritiserar jämförelsen mellan den egna tandvårdsförsäkringen och Folktandvårdens Frisktandvårds-avtal.

Annons
Annons

Carl Johan Thorsell, vd för Allra försäkring, tycker inte att det går att jämföra Allras tandvårdsförsäkring och Folktandvårdens försäkringsliknande avtal.

– Det är två helt olika saker. Det ena är en försäkring, det andra inte, säger han.

      LÄS MER: Allras försäkring för hål i tänderna ger stora hål i plånboken

Allras tandvårdsförsäkring är den enda på försäkringsmarknaden. Den enda produkt som är i närheten av den är just Folktandvårdens avtal.

Allras tandvårdsförsäkring kan köpas utan någon riskbedömning, medan Folktandvårdens avtal innebär att kunden själv får stå för en undersökning och eventuell behandling innan avtalet kan börja gälla, lyfter Allra försäkrings vd fram. Det påverkar förstås priset, hävdar han. Dessutom, ingår det också ett skydd för tandskador vid olyckor och utomlands i Allra-försäkringen, vilket det inte gör i Folktandvårdens tandavtal, menar Carl Johan Thorsell.

Annons

Han tycker också att det är orättvist att jämföra priset för en 65-åring som köper Allras försäkring med Frisktandvårdsavtalet. Folktandvården placerar in sina kunder i olika riskgrupper utan hänsyn till ålder, där de allra flesta ligger i mellanskiktet eller de lägre riskgrupperna. Carl Johan Thorsell tycker att det är fel att enbart utgå från en äldre persons situation, Allras försäkring vänder sig i första hand till de yngre åldersgrupperna. Något som dock inte framgår av marknadsföringen.

– Vi har bara ett fåtal kunder som är 65 år, säger han.

Hur fördelningen mellan åldrarna ser ut vill han dock inte säga av konkurrensskäl, inte heller hur många kunder totalt som tecknat försäkringen. Men det ska vara fler än de 25 000 som Allra uppgav i årsredovisningen för 2015.

En annan invändning mot jämförelsen som Carl Johan Thorsell har är att Folktandvårdens avtal innebär att kunden är låst till just Folktandvården, medan kunden kan gå till alla tandläkare som är anslutna till Försäkringskassan med Allras försäkring.

Carl Johan Thorsell understryker att kunderna är mycket nöjda med Allras försäkringslösning.

– Min bedömning är att vår försäkring får mycket bra betyg från kunderna. Det går inte att direkt jämföra en försäkring med en produkt som inte är en försäkring, som Folktandvårdens avtal, säger han.

Tipsa om en nyhet

Vill du tipsa oss om en nyhet? Granskningar är en viktig del av E55:s arbete. Vi söker hela tiden efter nya uppslag och du kan hjälpa oss i vårt arbete. Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Maila redaktionen på [email protected]

Annons
Annons
Läs nästa artikel Allra rasar mot jämförelsen med Folktandvårdens avtal Allra rasar mot jämförelsen med Folktandvårdens avtal