Allramejl kan bli viktig pusselbit - E55
Annons
Annons

Allramejl kan bli viktig pusselbit

Ett mejl kan bli viktig bevisning i fallet Allra.

Annons
Annons

Pensionsbolaget Allra misstänks för att ha mjölkat spararna på pengar genom ett upplägg med ett bolag i Dubai. Pensionsmyndigheten har inte bara slängt ut Allra från PPM utan även stämt bolaget på drygt 190 miljoner kronor.

Annons

Och det är i den här tvisten som ett mejl som kan bli en viktigt pusselbit har dykt upp, skriver Expressen och Dagens industri.

Riskkapitalbolaget Nordic Capital ska nämligen ha haft funderingar på att köpa pensionsbolaget för ett par år sen. Och det var i samband med granskningen av Allra inför ett förvärv som riskkapitaljätten ska ha hittat saker som fick den att vilja sänka köpeskillingen med hela 600 miljoner kronor.

I den vevan ska Allras grundare Alexander Ernstberger och Dubai-chefen Ewran Mersin ha mejlat varann. Ernstberger ska ha skrivit så här till kollegan i Dubai.

Oss emellan så vet både du och jag anledningen till att de plockade bort 600 mkr från prislappen …”.

Det är det mejlet som nu ses som ett bevis på att Ernstberger och hans kollegor visste att de höll på med fuffens, enligt Pensionsmyndigheten.

 Ernstberger säger till Dagens industri att kommer förklara för domstolen vad han egentligen menade med mejlet.

 … finns väldigt bra svar och förklaringar på allting som finns i materialet, och lösryckt ur sitt sammanhang kan vissa saker tyckas vara klumpigt formulerade eller till och med märkliga, men läser man det i sin totala kontext förstår man vad som avses, säger han till Dagens industri.

Tipsa om en nyhet

Vill du tipsa oss om en nyhet? Granskningar är en viktig del av E55:s arbete. Vi söker hela tiden efter nya uppslag och du kan hjälpa oss i vårt arbete. Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Maila redaktionen på [email protected]

Annons
Annons
Läs nästa artikel Allramejl kan bli viktig pusselbit Allramejl kan bli viktig pusselbit