Fler städer vill förbjuda massturism - E55
Annons
Annons

Fler städer vill förbjuda massturism

Nu följer fler städer efter Palma på Mallorca, som har infört förbud för att stoppa massturismen, skriver Aftonbladet.

Annons
Annons

Både italienska Capri och spanska Valencia vill följa efter Palmas exempel. Där har har förbud av olika lag införts för att minska turismen. Bland annat är det nu förbjudet med happy hour på restaurangerna och från och med juli får privatpersoner inte längre hyra ut bostäder till turister. Ett sådant förbud finns också Barcelona.

Nu följer allt fler semesterparadis runt Medelhavet efter, skriver Aftonbladet. Till exempel överväger Valencia och Capri att förbjuda sina invånare att hyra ut hus och lägenheter till turister, till exempel via sajter som Airbnb. Undantag ska dock göras för bostäder på bottenvåningen, eftersom de oftast inte har havsutsikt.

Även Venedig vill begränsa turismen, och har infört avgifter för kryssningsturister. Där har även vissa gator stängts för turister, enligt Aftonbladet.

Tipsa om en nyhet

Vill du tipsa oss om en nyhet? Granskningar är en viktig del av E55:s arbete. Vi söker hela tiden efter nya uppslag och du kan hjälpa oss i vårt arbete. Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Maila redaktionen på [email protected]

Annons
Annons
Läs nästa artikel Fler städer vill förbjuda massturism Fler städer vill förbjuda massturism