Här är orsakerna till att nyköpta kläder inte används - E55
Annons
Annons

Här är orsakerna till att nyköpta kläder inte används

Fullt i garderoben men inget att ta på dig? Du är inte ensam. Nästan nio av tio har kläder i garderoben som inte används, skriver DN.

Annons
Annons

Det är second hand-organisationen Myrorna som frågat drygt 1000 svenskar i en webb-enkät hur det ligger till med kläderna hemma i garderoben och med till exempel teknikprylar.

En av tio använder allt

Annons

Det visar sig att få använder allt som köps. 89 procent av de tillfrågade svarar att de har kläder hemma som inte används. 83 procent säger samma sak om prylar. 72 procent säger att de inte ens använder hälften av de saker som finns hemma.

– Vi fyller dyra kvadratmeter i hemmen med saker vi inte använder. Skulle sakerna komma till användning skulle miljönyttan bli enorm, säger Nina Adler, kommunikatör på Myrorna till DN.

Fel storlek vanligaste orsaken

Den vanligaste orsaken till att kläder förblir oanvända är enligt Myrornas undersökning att de har fel storlek – hela 45 procent har vuxit ur, eller inte vuxit i, sina nya kläder. Att man helt enkelt tröttnat på kläderna kommer som tvåa. Många glömmer också¨att kläderna finns i garderoben, eller har helt enkelt tröttnat på dem

Av de tillfrågade anser 65 procent att de äger för mycket. Nina Adler rekommenderar en rensning av garderober och skåp.

– Det är en belöning att rensa ut. Det är inne med ordning och reda. Det finns ett välbefinnande i att ha ordning och att inte ha för mycket saker, säger hon.

LÄS ÄVEN:Tipsa om en nyhet

Vill du tipsa oss om en nyhet? Granskningar är en viktig del av E55:s arbete. Vi söker hela tiden efter nya uppslag och du kan hjälpa oss i vårt arbete. Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Maila redaktionen på [email protected]

Annons
Annons
Läs nästa artikel Här är orsakerna till att nyköpta kläder inte används Här är orsakerna till att nyköpta kläder inte används