Insideråtalad lämnar ordförandepost - E55
Annons
Annons

Insideråtalad lämnar ordförandepost

Stig-Arne Blom avsäger sig uppdraget inför kommande rättegång.

Annons
Annons

Scandinavian Enviro Systems ordförande har suttit häktad i över en månad misstänkt för att ha läckt hemlig information från bolagets förhandlingar med en potentiell storkund i Kina.

Annons

På fredag inleds rättegången i Stockholms tingsrätt mot Blom och ytterligare tre personer som är misstänkta för insideraffärer i aktien. Infört rättegångsstarten meddelar bolaget att Stig-Arne Blom lämnar sitt uppdrag:

– Valberedningen har idag mottagit besked från Stig-Arne Blom att han i syfte att marknadens förtroende för Enviro ska förbli orubbat, har begärt att med omedelbar verkan bli entledigad från sitt uppdrag som styrelseordförande, säger Stefan Winström, ordförande i valberedningen, i ett pressmeddelande.

Styrelseledamoten Alf Blomqvist går in som temporär ordförande fram till den kommande stämman i Enviro.

Stig-Arne Blom sitter också i styrelsen på First North-noterade Precomp Solutions. Det är inte känt om han även tänker lämna detta uppdrag. Han är sedan tidigare föreslagen för omval som ledamot.

LÄS ÄVEN: SMS avslöjar insidermisstänktas kontakter
LÄS ÄVEN: Åtal i börsbolag efter insiderläcka
LÄS ÄVEN: Åklagaren vill behålla insidermisstänkta bakom lås och bom
LÄS ÄVEN: Insiderhärva skakar om Göteborgs fina salonger

Tipsa om en nyhet

Vill du tipsa oss om en nyhet? Granskningar är en viktig del av E55:s arbete. Vi söker hela tiden efter nya uppslag och du kan hjälpa oss i vårt arbete. Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Maila redaktionen på [email protected]

Annons
Annons
Läs nästa artikel Insideråtalad lämnar ordförandepost Insideråtalad lämnar ordförandepost