Mer pengar till Allra trots skandalerna - E55
Annons
Annons

Mer pengar till Allra trots skandalerna

Allras försäkringsverksamhet ökade omsättningen under förra året. Men det hade gått ännu bättre utan fjolårets turbulens kring bolaget, enligt koncernens vd Alexander Ernstberger.

Annons
Annons

Efter skandalerna i Allra-koncernen under förra året har verksamheten i koncernen krympt ihop. Kvar är  försäkringsverksamheten, där bolaget Allra Försäkring förmedlar tandvårdsförsäkringar, inkomstförsäkringar och en sjukvårdsförsäkring, Allra Best Doctors.

Och här har intäkterna ökat.

2016 var omsättningen 157 miljoner kronor, och resultatet efter finansiella poster 24,6 miljoner kronor. Vinstmarginalen låg på drygt 15 procent, enligt den redovisning som lämnats in till Bolagsverket.

Den formella årsredovisningen för 2017 är inte klar men Alexander Ernstberger uppger för E55 att omsättningen för Allra Försäkring för 2017 uppgick till cirka 160 miljoner kronor och att vinstmarginalen under året låg på ungefär 5 procent inräknat overhead-kostnader.

Det innebär att kunderna inte tycks ha svikit Allra, trots skandalerna. Enligt Alexander Ernstberger är kunderna väldigt nöjda med försäkringserbjudandet och han tycker också att bolaget har en fantastisk kundservice.

Men Alexander Ernstberger är säker på att affärerna påverkats negativt av skandalerna kring bolaget.

– Även om jag är nöjd med försäkringsrörelsen under förra året så hade vi haft ett ännu mer kraftfullt bolag om detta inte hänt, säger Alexander Ernstberger till E55.

Annons

Han har suttit häktad under hösten, misstänkt för bland annat grov trolöshet mot huvudman. Pensionsmyndigheten och Ekobrottsmyndigheten misstänker att pengarna i Allras pensionsfonder använts till att berika ägarna i stället för pensionärerna, något som både Ernstberger och Allra bestrider.

Det var i mars förra året som Allras pensionsfonder slängdes ut från Pensionsmyndighetens fondtorg. Sedan dess är det bara försäkringsverksamheten som återstår i det skandalomsusade bolaget. Pensionsfonderna är under avveckling, liksom låneverksamheten som Allra haft tidigare.

Allra har tidigare flaggat för att bolaget planerar att stämma både Pensionsmyndigheten och kanske även revisionsbyrån Deloitte. Arbetet med detta pågår för fullt enligt Alexander Ernstberger.

 

 

Tipsa om en nyhet

Vill du tipsa oss om en nyhet? Granskningar är en viktig del av E55:s arbete. Vi söker hela tiden efter nya uppslag och du kan hjälpa oss i vårt arbete. Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Maila redaktionen på [email protected]

Annons
Annons
Läs nästa artikel Mer pengar till Allra trots skandalerna Mer pengar till Allra trots skandalerna