Så blir skyltarna när registreringsnumren tar slut - E55
Annons
Annons

Så blir skyltarna när registreringsnumren tar slut

Med tolv miljoner registreringsnummer och nästan lika många fordon är det snart slut på möjliga siffer- och bokstavskombinationer. Nu har Transportstyrelsen kommit på hur problemet ska lösas.

Annons
Annons

Till nästa vinter tar registreringsnumren för fordon slut, och något måste göras, skriver Dina pengar. Transportstyrelsen har grubblat över problemet, och kommit fram till att våra vanliga svenska registreringsnummer, med tre bokstäver och tre siffror måste ändras.

Annons

– Det finns ett tak på tolv miljoner lite drygt och vi börjar närma oss det. Vi slår i taket i början av nästa år och därför ser vi till att förändra strukturen innan dess, säger Christofer Kärrdahl, verksamhetsledare fordon på Transportstyrelsen till Dina pengar.

Den nya registreringsskylten kommer att se ut så här. Foto: Transportstyrelsen

Genom att lägga till en bokstav på slutet i stället för den sista siffran frigörs ytterligare 39 miljoner nya kombinationer. Det lär räcka ett tag.

– Det är en liten skillnad, registreringsnumren blir inte längre utan fortsätter vara sex tecken, men sista tecknet kan alltså antingen vara en siffra eller bokstav. Det viktiga att komma ihåg är att skyltar som finns blir kvar, vi kommer inte att byta ut dem.

Fordon med de nya skyltarna kommer börja rulla runt på vägarna i slutet av året, berättar Transportstyrelsen. Då kommer också allmänheten att informeras, rapporterar Dina Pengar.

LÄS ÄVEN:Tipsa om en nyhet

Vill du tipsa oss om en nyhet? Granskningar är en viktig del av E55:s arbete. Vi söker hela tiden efter nya uppslag och du kan hjälpa oss i vårt arbete. Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Maila redaktionen på [email protected]

Annons
Annons
Läs nästa artikel Så blir skyltarna när registreringsnumren tar slut Så blir skyltarna när registreringsnumren tar slut