News55

Här är tio högutdelare att slå till på enligt Handelsbanken

Artikelbild
Tio utdelningsaktier för portföljen.
e55
e55
Uppdaterad: 23 apr. 2024Publicerad: 25 mars 2024

Den efterlängtade utdelningssäsongen är här. Handelsbankens placeringsstrateg, Peter Engstedt, har tagit fram tio stabila högutdelare för investerare att titta närmare på.

ANNONS
ANNONS

Listan på utdelningsaktier som Handelsbanken har tagit fram har ett tydligt fokus och det är att kunna ge en stabil och växande utbetalningsström över lång tid. 

”Det är ju inte en enskild utdelning som skapar det huvudsakliga värdet på bolaget, utan bolagets förmåga att uthålligt generera höga fria kassaflöden som kan delas ut till aktieägarna. Det medför att det är aktier i bolag med uthålligt höga utdelningsnivåer som brukar belönas med stigande aktiekurser”, skriver Peter Engstedt. 

Utöver att undersöka en hög direktavkastning har strategen i framtagandet av listan även tittat på bolagens utdelningshistorik, helst i kombination med en stabil verksamhet och hög avkastning på eget kapital.

Listan på utdelningsaktier

Axfood 

Duni 

Elekta 

Ericsson

ANNONS

Essity 

Husqvarna 

SEB 

Swedbank 

ANNONS

Tele2 

Volvo 

Vidare skriver Peter Engstedt att listan bör kunna uppvisa en stabil och ökande utdelning under flera år framöver. Listan är en blandning av utdelningsaristokrater, generella högutdelare samt bolag med stabila verksamheter och goda finanser.

”Den genomsnittliga direktavkastningen för bolagen på listan uppgår till cirka fem procent”, skriver han avslutningsvis. 

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS