News55

"Foppas" nya tv-jobb: "Ärlighet viktigast"

Artikelbild
Peter Forsberg med två priser under Tidernas Hockeygala 2022. (Foto: Maja Suslin/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 25 apr. 2024

Stjärntätt på isen – och i tv. Ishockeyikonen Peter “Foppa” Forsberg ska vara expertkommentator i Viaplays tv-sändningar under ishockey-VM i maj.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Jag tycker det är bra att man är ärlig. Då tror jag man får mest respekt från spelarna, ledarna och publiken hemma, säger han.

Peter Forsberg är en av Sveriges bästa ishockeyspelare genom tiderna. I februari 2011 tog den långa och lyckade karriären slut i Colorado Avalanche, där Forsberg vann dubbla Stanley Cup-titlar.

I Tre Kronor har Forsberg vunnit två VM-guld och två OS-guld.

Nu byter ikonen sida i VM – och ska bedöma svenskarnas spel på plats i Tjeckien.

Jag ska vara ärlig med vad jag tycker och tänker som expert. Men jag vill promota hockeyn också, inte bara prata negativt, säger Forsberg under en pressträff.

Kunde uppskatta kritiken

Han ser tillbaka på vad han själv tyckte om experter som spelare.

Om man gjort något fel är det inte konstigt att någon säger det. Ibland kunde jag då tänka, den här personen har ju faktiskt lite koll. Man kanske inte tycker om det just i stunden, men när man svalt det någon timme senare kanske man kan tycka att det ändå var bra.

ANNONS
ANNONS

Inte första gången

Det är inte första gången som Forsberg är tv-expert under ett mästerskap. 50-åringen jobbade även med OS i Peking, då för Discovery+.

I grunden är det för att jag tycker det är kul. Jag ser fram emot att vara nära truppen och isen, säger Forsberg.

Övriga klara experter till ishockey-VM i maj är Jacob Josefson, Håkan Södergren, Valentina Lizana och Mattias Norström.

I Viaplays sändningar ska även programledarna och bröderna Niklas och Peter Jihde medverka, samt kommentatorn Niklas Holmgren.

“Foppas” drömnamn

Till årets Tre Kronor-lag har flera NHL-stjärnor redan tackat ja. Inte minst backarna Erik Karlsson och Rasmus Dahlin, och forwarden Joel Eriksson Ek.

Ett av Peter Forsbergs drömnamn till Tre Kronor är Victor Hedman på backsidan.

ANNONS

Sedan någon av Elias Pettersson och Filip Forsberg eftersom de möts (i NHL-åttondelsfinal just nu). Det hade varit en jätteförstärkning, säger “Foppa” Forsberg.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS