News55

Häckens matchhjälte: "Kan utmana Malmö"

Artikelbild
Amor Layouni jublar efter segern mot IFK Göteborg. (Foto: Adam Ihse/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 25 apr. 2024

Häcken lyckades “parkera bussen” och kriga till sig en seger – på gräs.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Två viktiga nycklar till framgång, tror matchhjälten Amor Layouni.

Jag tror absolut att vi kan utmana Malmö, säger han.

Derbysegern mot IFK Göteborg, 1–0, gav flera viktiga kvitton, anser Häckenanfallaren Amor Layouni.

Inte minst att segern kom på gräs, ett underlag som Hisingsklubben hade extremt svårt för i fjol.

Men Amor Layouni är också nöjd med hur Häcken lyckades parkera bussen – det vill säga stänga ner matchen när IFK Göteborg jagade kvittering.

Matchen mot Djurgården för några veckor sedan – där Häcken tappade 3–0 till 3–3 – blev en viktig lärdom konstaterar han.

Det är väl första gången sedan jag kom till Häcken. Nej, vi parkerade bussen borta mot Aberdeen också (i kvalet till Europa League), säger han.Det behövs i fotboll. Vill man vinna allsvenskan och gå långt i Europa måste man kunna parkera bussen också.”Som covid”

IFK Göteborg var långa stunder det bättre laget i derbyt. Men det var Häcken som fick med sig alla poängen.

ANNONS

Och det trots att förberedelserna inför derbyt varit smått kaotiska. Flera spelare har varit sjuka (tre av dem missade derbyt), vilket gjort att klubben fått placera ut handsprit ute på träningsanläggningen.

Ja, vi har haft några spelare som inte fått komma på träningen och som haft ett annat omklädningsrum för att inte smitta. Det kändes som att det var covid igen, säger Amor Layouni med ett skratt.”Blir farliga”

Hisingslaget har nu tre raka segrar och hänger på Malmö FF och AIK i tabelltoppen. Amor Layouni hoppas att Häcken kan hålla sig kvar där ännu längre än i fjol.

Jag tror absolut att vi kan utmana Malmö. Vi tar steg varje vecka tycker jag, säger han.När vi vinner sådana här matcher, som vi inte gjorde förra året, där vi måste kriga lite mer, då blir vi farliga.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS