Annons
Annons

Anställda i protest mot Kappahls ordförande

Annons
Annons

Runt 130 anställda på Kappahl har skickat ett protestbrev till företagets styrelse efter uppgifter om att styrelseordförande Anders Bülow kallat företagets målgrupp för ”skrynkliga tanter”, skriver Göteborgs-Posten.

Orden ska ha yttrats under ett möte på huvudkontoret i Mölndal den 15 juni. Protestbrevet överlämnades till styrelsen på tisdagen.

I brevet, som GP tagit del av, beskrivs hur Bülow pratat om målgruppen, kvinnor runt 50, som ”skrynkliga tanter, kroppar som har fött barn och har vallningar”, samt att de inte klarar av att beställa kläder på nätet.

Vi blev helt chockade över hans uttalanden. Det hölls krismöten här i huset efter stormötet, säger en anonym Kappahlanställd till tidningen.

Styrelseordförande Anders Bülow menar dock att han blivit misstolkad av personalen och att han refererat till en diskussion på ett annat möte i maj.

Det finns protokollfört hur vi beskriver vår damkund och så skulle vi absolut inte uttrycka oss. Vad jag sade till personalen är att vi måste tycka om vår kund fullt ut för att lyckas på den här marknaden, säger Anders Bülow till GP.

Annons
Annons
Läs nästa artikel Anställda i protest mot Kappahls ordförande Anställda i protest mot Kappahls ordförande