Annons
Annons

Bank bjussar på en hundring i uttagsbonus

Annons
Annons

Vad gör banken när uttagsautomaten i ett mindre samhälle mest står orörd? Mjöbäcks sparbank i Svenljunga kommun tar ett högst ovanligt grepp: Alla som gör ett kontantuttag i Överlida på fredagsförmiddagen får en hundring extra.

Uttagsbonusen är ett försök att få fart på bankomattjänsten så att den kan behållas.

Jag är inte motståndare till swish eller andra digitala betallösningar, men jag vill upprätthålla kontantservicen så länge det går, förklarar bankens vd Tomas Andrén för Borås Tidning.

Det är inte första gången banken kampanjar för automaten. För tre år sedan nappade 150 personer på erbjudandet om en hundring extra, och antalet uttag höll sig på en högre nivå en tid innan det dalade igen.

Om vi inte har tillräckligt många transaktioner får vi betala extra till företaget som tillhandahåller bankomattjänsten. I stället för att skicka pengar till dem kan vi ge pengar till våra kunder, säger Tomas Andrén.

Bank-vd:n hoppas att Ullaredskunder och andra ska ta en sväng förbi automaten i Överlida på fredagen. Huruvida köbildning uppstår återstår att se, men erbjudandet gäller endast mellan klockan 11 och 12.

Annons
Annons
Läs nästa artikel Bank bjussar på en hundring i uttagsbonus Bank bjussar på en hundring i uttagsbonus