Annons
Annons

Dom: Max 12 månader bindningstid på gymkort

Annons
Annons

Gym får inte ha bindningstider som är längre än 12 månader slår nu en dom från Patent och marknadsdomstolen fast. Det är Konsumentverket som har drivit ärendet mot gymkedjan Optimal Träning där kunder hade upp till tre års bindningstid på sina gymkort.

Domen som kom i fredags eftermiddag hjälper inte de som redan ingått avtal med längre bindningstid men det hindrar gym från att teckna liknande avtal i framtiden, säger Carolina Andersson, processråd på Konsumentverket.

Det blir ju praxis nu, så ser vi att andra gymkedjor gör längre bindningstider än 12 månader kan vi gå ut med föreläggande på en gång. Det blev precis som vi ville ha det för allt annat är orimligt för en konsument. Man måste kunna ompröva varje år om man vill fortsätta eller inte.

Gymkedjan Optimal Träning har sedan processen inleddes förra året gått i konkurs. Men i en intervju med SVT Värmland i maj 2017 förklarade ägaren Mattias Sandberg att skälet till de långa bindningstiderna var för att kunderna skulle få bestående resultat av träningen.

Annons
Annons
Läs nästa artikel Dom: Max 12 månader bindningstid på gymkort Dom: Max 12 månader bindningstid på gymkort