Ordförande mutades med lyxklocka - E55
Annons
Annons

Ordförande mutades med lyxklocka

En tidigare ordförande i en bostadsrättsförening i Malmö åtalas för att ha tagit emot mutor – bland annat en lyxig klocka, en Londonresa och tillgång till en bil i miljonklassen.

Annons
Annons

Samtidigt åtalas vd:n för ett bolag som bostadsrättsföreningen hade mångmiljonaffärer med för grovt givande av muta.

Annons

Enligt åtalet ska bostadsrättsordföranden även ha blivit mutad av en annan person som föreningen köpte tjänster av, en 38-årig man som enligt Kvällsposten var hjärnan bakom upplägget för att slussa pengar från bostadsrättsföreningen utomlands.

Ytterligare en person, som ingått i bostadsrättsföreningens valberedning och dessutom är gift med en släkting till den tidigare ordföranden, åtalas också för att ha tagit emot mutor, i detta fall i form av gratis användning av hyrbilar.

Bostadsrättsföreningen, som nu har en ny styrelse, betalade under en treårsperiod en kvarts miljard för olika bygg- och renoveringsprojekt med lånade pengar.

I vissa fall har det utförts tjänster till för höga kostnader och i andra fall har det betalats ut förskott och det har inte kommit någonting, har den nya ordföranden tidigare sagt till TT.

Ett exempel är ett staket som föreningen betalade 12,5 miljoner kronor för till den nu mutåtalade byggföretagarens firma, som aldrig byggdes, vilket Sydsvenskan tidigare rapporterat om.

De fyra åtalade nekar till brott.

Annons
Annons
Läs nästa artikel Ordförande mutades med lyxklocka Ordförande mutades med lyxklocka