Svensk fordonsgarantis marknadsföring stoppas - E55
Annons
Annons

Svensk fordonsgarantis marknadsföring stoppas

Uppdaterad: 2018-11-06 14:41

Vilseledande marknadsföring, tycker domstolen, och förbjuder marknadsföringen från företaget Svensk fordonsgaranti med omedelbar verkan.

Annons
Annons

Företaget säljer något som absolut inte har med fabriksgarantier på bilar att göra och konsumenter riskerar att luras, enligt Konsumentverket, som stämt Svensk fordonsgaranti inför domstol.

Företaget skickar ut brev till bilägare, som ger intryck av att den produkt de erbjuder har samband med bilens fabriksgaranti eller andra garantier som utfärdats av biltillverkaren eller generalagenten. Så är dock inte fallet.

Prövningen av ärendet har inte avslutats ännu, men domstolen tycker ändå att det finns skäl att få slut på utskicken omedelbart.

Domstolen har därför fattat ett interimistiskt beslut att stoppa marknadsföringen bums. Om personerna bakom företaget bryter mot förbudet får de betala viten på tre miljoner kronor.

Vi tycker att det är bra att domstolen delar vår syn på företagets metoder och förbjuder utskicken som de har sett ut. Många konsumenter har drabbats och därför är det viktigt att nu följa upp att företaget och personen bakom företaget respekterar domstolens beslut, skriver Carolina Andersson, processråd vid KO i ett pressmeddelande.

TT har sökt Svensk fordonsgaranti.

Annons
Annons
Läs nästa artikel Svensk fordonsgarantis marknadsföring stoppas Svensk fordonsgarantis marknadsföring stoppas