Nya uppgifter: Axxonen avvecklar all sin verksamhet - E55
Annons
Annons

Nya uppgifter: Axxonen avvecklar all sin verksamhet

Bostadsutvecklaren Axxonen lägger ned hela sin verksamhet. Det beskedet skickades ut till investerare sent under eftermiddagen igår, kan E55 avslöja.

Annons
Annons

I ett mejl till investerarna, som E55 har tagit del av, skriver Axxonens vd Markus Klasson att man utvärderat alla försök och kommit till vägs ende.

”Vi har gjort vårt yttersta, inklusive att försöka omförhandla avtalsvillkoren med säljaren och pröva alternativa affärsmodeller, tyvärr är vi nu i ett läge där vi måste lägga ner både projektet och vår verksamhet. Våra lägenheter är inte säljbara på ritning till kommersiellt gångbara marginaler i dagens marknad, står det i det mejl som E55 tagit del av.

LÄS MER: Axxonen stoppar lyxprojekt
LÄS MER: Axxonens revisor till E55: ”Nu har du fått veta mer än jag får säga”

Kungsholmsprojektet Altitude som läggs ned ska hittills ha kostat 17 miljoner kronor. Efter förhandling med säljaren Centria återgår projektet till säljaren och Axxonen får tillbaka halva handpenningen samt hälften av de utlägg som Altitudes-projektbolag haft för stämpelskatt och lagfartskostnader. Därmed begränsas förlusten till 12 miljoner kronor, skriver Markus Klasson och ber investerarna om samtycke till uppgörelsen. I annat fall kan förlusten dra iväg.

”Om återgång till säljaren ej verkställs kan i värsta fall ytterligare kostnader uppstå och förlusterna bli större än de upparbetade kostnaderna på drygt 17MSEK, står det i en bilaga till mejlet.

Annons

Investerarna uppmanas lämna sina svar senast 8 juni.

LÄS MER: Axxonens långivare behandlas olika

Markus Klasson meddelar också investerarna att Axxonen ska lägga ned hela sin verksamhet.

”För Er information har Axxonen Properties koncernen beslutat att lägga ned verksamheten och sälja av de tillgångar som går att sälja.”

”Vi beklagar verkligen det negativa utfallet i projektet och för vår verksamhet”, avslutar Markus Klasson.

I förra veckan försattes dotterbolaget Axxonen Properties Management i konkurs. Och sen en tid tillbaka är Markus Klasson den enda styrelseledamoten kvar i flera bolag.

Axxonen har bland annat tagit in 20 miljoner kronor i lån till projektet Altitude via crowdfundingplattformen Tessin. Tessin-investerare har också köpt preferensaktier i Axxonen för 50 miljoner kronor.

E55 har sökt Markus Klasson.

Tipsa om en nyhet

Vill du tipsa oss om en nyhet? Granskningar är en viktig del av E55:s arbete. Vi söker hela tiden efter nya uppslag och du kan hjälpa oss i vårt arbete. Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Maila redaktionen på [email protected]

Annons
Annons
Läs nästa artikel Nya uppgifter: Axxonen avvecklar all sin verksamhet Nya uppgifter: Axxonen avvecklar all sin verksamhet