Danska pensionärer på pumpen i svensk börsnykomling - E55
Annons
Annons

Danska pensionärer på pumpen i svensk börsnykomling

Bygghemma Group har inte rosat marknaden efter noteringen. Nedgången nu över 19 procent.

Annons
Annons

Första veckan som börsbolag vill nog Bygghemmas nya ägare helst glömma. I tisdags i förra veckan noterades aktien till 47,5 kronor men på onsdagen handlades den som lägst till 37 kronor efter ännu en dag med fallande kurs.

Annons

Inför stängning hade dock kuren återhämtat sig något till 38,40 kronor. Men det är trots allt en nedgång med över 8 procent på en dag och över 19 procent jämfört med noteringskursen.

Bygghemmas storägare FSN Capital, liksom delar av ledningen, sålde ett stort antal aktier vid noteringen. Köpare var bland andra danska pensionsjätten Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP) och Sven Hagströmers investmentbolag Creades. ATP och Creades hade förbundit sig att köpa aktier på förhand i rollen som så kallade ankarinvesterare.

Ankarinvesterarnas exakta insats är ännu inte känd men det rör sig om i storleksordningen 250 miljoner kronor. Värdet på aktierna har hittills alltså minskat med nästan 50 miljoner kronor.

Creades vd Johan Hedberg är besviken:

– Vad ska man säga. Vi gillar bolaget mycket och tror att det är ett bolag som är välpositionerat på marknaden och har ett starkt management. Med det sagt så talar marknadsreaktionen sitt tydliga språk. Introduktionspriset var för högt satt, säger han till Dagens Industri.

LÄS ÄVEN:Tipsa om en nyhet

Vill du tipsa oss om en nyhet? Granskningar är en viktig del av E55:s arbete. Vi söker hela tiden efter nya uppslag och du kan hjälpa oss i vårt arbete. Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Maila redaktionen på [email protected]

Annons
Annons
Läs nästa artikel Danska pensionärer på pumpen i svensk börsnykomling Danska pensionärer på pumpen i svensk börsnykomling