Därför får köpcentrum bakläxa av Svensk Handel - E55
Annons
Annons

Därför får köpcentrum bakläxa av Svensk Handel

Svensk Handel är bestörta hur ägare till köpcentrum agerat. Det rapporterar regiontidning.

Annons
Annons

Det är köpcentrumet Allum i Partille, utanför Göteborg, som gett böter till butiker som haft kortare öppettider under pandemin. Det framgår av en artikel i GP.

Steen&Ström som äger köpcentrumet bekräftar att de har skickat ut viten till berörda affärer. Det handlar om böter på 5000 kronor per butik och dag, vilket inte minst blivit kännbart för Di Moda som tvingas stänga igen på Allum.

— Jag blir både ledsen och förbannad, säger Mats Hedenström som är näringspolitisk chef på Svensk Handel, till GP.

Just nu förs samtal både mellan butikerna, ägaren till köpcentrumet och näringlivsansvarig i Partille kommun som butikerna vänt sig till.

Till tidningen svarar Steen&Ström bland annat att covid-19 inneburit en extraordinär situation, att de påmint butiksägarna att de ska hålla sig till ordinarie öppettider, enligt hyresavtalen. De poängterar också att de haft en nära dialog med sina hyresgästerna för att hitta lösningar.

Läs hela artikeln här. (Ej betalvägg när detta skrevs)

 

Tipsa om en nyhet

Vill du tipsa oss om en nyhet? Granskningar är en viktig del av E55:s arbete. Vi söker hela tiden efter nya uppslag och du kan hjälpa oss i vårt arbete. Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Maila redaktionen på [email protected]

Annons
Annons
Läs nästa artikel Därför får köpcentrum bakläxa av Svensk Handel Därför får köpcentrum bakläxa av Svensk Handel