Därför får vd 1,5 miljarder för att sluta - E55
Annons
Annons

Därför får vd 1,5 miljarder för att sluta

En vd till ett börsbolag som har varit mycket omtalat den sista tiden får inte mindre än 1,5 miljarder kronor för att sluta. Det rapporterar Reuters.

Annons
Annons

Det är Gamestops vd George Sherman som kan kamma hem den smått otroliga summan när han nu tvingas avgå från sin post, efter att bolaget missat sina resultatförväntningar, sammanfattar Dagens PS.

Anledningen till hans höga ersättning stavas inte lön. Istället handlar det om aktier som han hade blivit lovad i betalning innan Gamestop blev en raket på börsen efter att småsparare på aktieforumet Reddit gett sig in i aktien.

Innan hypen stod aktien i 5 dollar medan den toppade på 483 dollar per aktie i januari och sedan dess haft en väldigt svajig utveckling på börsen.

Trots att Sherman går miste om aktier värda totalt 822 miljoner som är kopplade till prestation, enligt Reuters kan han alltså ta del av de aktier som inte är kopplat till prestation. Dessa skulle ha betalats ut under en treårsperiod, men eftersom han nu tvingas gå så får han hela summan på en gång, konstaterar Dagens PS.

Tipsa om en nyhet

Vill du tipsa oss om en nyhet? Granskningar är en viktig del av E55:s arbete. Vi söker hela tiden efter nya uppslag och du kan hjälpa oss i vårt arbete. Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Maila redaktionen på [email protected]

Annons
Annons
Läs nästa artikel Därför får vd 1,5 miljarder för att sluta Därför får vd 1,5 miljarder för att sluta