Här är de gröna ministrarna som placerar i kol, olja och kärnkraft - E55
Annons
Annons

Här är de gröna ministrarna som placerar i kol, olja och kärnkraft

Två ministrar har placerat privata pengar i fonder med innehav i bolag som har verksamhet inom kolkraft, flygplatser och kärnkraft. Det avslöjar DI.

Annons
Annons

Det är finansmarknadsminister Per Bolund och kultur- och demokratiminister Amanda Lind som har de aktuella innehaven. Båda är miljöpartister och har alltså grön prägel på sin politik.

När DI kontaktar dem som uppger de för affärstidningen att de kommer att sälja av fonderna.

Amanda Lind har 70 000 kronor, bland annat i fond som investerat i Sydney Airport. I samma fond SEB Strategi balanserad LUX finns bolag inriktade på transporter av oljesand i Kanada. Även Uniper som äger andelar i svensk kärnkraft och kolkraft i Tyskland.

Per Bolund har blanda annat investerat i Nordea Global Divident med innehav som Exelon som driver tvåsiffrigt antal kärnkraftverk, enligt affärstidningen.

Läs hela artikeln här. (Betalvägg)

Tipsa om en nyhet

Vill du tipsa oss om en nyhet? Granskningar är en viktig del av E55:s arbete. Vi söker hela tiden efter nya uppslag och du kan hjälpa oss i vårt arbete. Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Maila redaktionen på [email protected]

Annons
Annons
Läs nästa artikel Här är de gröna ministrarna som placerar i kol, olja och kärnkraft Här är de gröna ministrarna som placerar i kol, olja och kärnkraft