Här är försäkringarna som du kan ha flera av - E55
Annons
Annons

Här är försäkringarna som du kan ha flera av

Dubbelt försäkringsskydd betyder oftast inte mer i ersättning –men det finns undantag. Här är försäkringarna du kan vinna på att ha flera av.

Annons
Annons

Trasig telefon, sjukvårdskostnader på resan eller inbrott hemma – du får bara ersättning för det som du förlorat en gång, oavsett hur många olika försäkringar du har som täcker förlusten. Men det finns några fall där där du kan vinna på att ha flera försäkringar av samma typ.

– Vi rekommenderar inte dubbelförsäkring, men det finns några fall där man kan vinna på att ha flera. Barnförsäkring är en sådan, och olycksfallsförsäkringar, säger Andrea Ekeblad Szanto, jurist på Konsumenternas försäkringsbyrå.

Beloppen räcker inte alltid

Det finns i många fall gruppförsäkringslösningar för sjukdom och olycksfall, som ger “mycket försäkring till lågt pris”. Sådana erbjuds ofta genom fackföreningar och andra organisationer. Men det är inte alltid så att beloppen för medicinsk invaliditet är särskilt stora.

– Men de ger ofta ett prisvärt grundskydd.

Den som inte tycker att beloppet räcker kan köpa en individuellt tecknad försäkring.

– Men man får göra en värdering av hur mycket man är beredd att betala för den, och vad man löper för risker. Man vet ju aldrig vad som kommer att hända. Det är ju också så att olycksfallsförsäkringar för äldre människor blir dyra, eftersom risken ökar ju äldre man är.

I några fall kan flera försäkringar vara en fördel

Annons

Det finns också andra exempel då det faktiskt kan vara värdefullt att ha flera försäkringar.

– Där det finns takbelopp i försäkringar, och det inte räcker till, kan man fylla ut det från ytterligare en försäkring. Till exempel avbeställningsskydd vid resa om man är en hel familj som reser. Då kan man få ersättning ur båda.

Kostnaderna, som läkarvård, transporter och hjälpmedel, ersätts dock bara en gång. Oavsett hur många olycksfallsförsäkringar man tecknar.

– Man får aldrig överkompenseras, säger Andrea Ekeblad Szanto.

 

 

Tipsa om en nyhet

Vill du tipsa oss om en nyhet? Granskningar är en viktig del av E55:s arbete. Vi söker hela tiden efter nya uppslag och du kan hjälpa oss i vårt arbete. Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Maila redaktionen på [email protected]

Annons
Annons
Läs nästa artikel Här är försäkringarna som du kan ha flera av Här är försäkringarna som du kan ha flera av