Här är Gekås krisplan efter nya restriktioner - E55
Annons
Annons

Här är Gekås krisplan efter nya restriktioner

Gekås i Ullared tar nu till skarpa åtgärder för att rädda verksamheten efter att nya restriktioner införts. Det skriver Hallandsposten.

Annons
Annons

Det handlar om nya permitteringar och nya lån, återger Expressen.

– Vi kommer att nyttja permitteringar så långt vi kan för det är helt meningslöst att ha massvis med människor i varuhuset som inte gör någonting. Dessutom är det väldigt dyrt, säger Boris Lennerhov som är vd, till tidningen.

Före pandemin räknade köpmeckat med en årsvinst på 350 miljoner kronor, men nu ställs hoppet till att det åtminstone blir ett plusresultat.

Besökssiffrorna har gått ner i pandemin och tidningen tar ett exempel: I lördags sålde Gekås för 21,5 miljoner kronor, något som skulle kunna ha varit dubbelt så högt utan coronakris.

Boris Lennerhov tillägger att bolaget har låg belåning i grunden och att det inte är aktuellt att sälja fastigheter och hyreshus.

Tipsa om en nyhet

Vill du tipsa oss om en nyhet? Granskningar är en viktig del av E55:s arbete. Vi söker hela tiden efter nya uppslag och du kan hjälpa oss i vårt arbete. Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Maila redaktionen på [email protected]

Annons
Annons
Läs nästa artikel Här är Gekås krisplan efter nya restriktioner Här är Gekås krisplan efter nya restriktioner