Här är Stordalens profetia för 2021 - E55
Annons
Annons

Här är Stordalens profetia för 2021

Hotellpampen Petter Stordalen fruktar nästa år. Det framgår av en debattartikel i Aftonbladet.

Annons
Annons

Petter Stordalen spår att besöksnäringen går en becksvart framtid till mötes. Norrmannen skriver i ett debattinlägg i Aftonbladet: “Om ingenting sker så kommer 2021 vara året med massdöd bland företagen.”

Petter Stordalen har gjort sig känd som investerare och som hotellmagnaten bakom kedjan Nordic Choice Hotels. Tillsammans med sin familj driver han cirka 200 hotell i Norden.

Precis som för all besöksnäring har Coronapandemin slagit hårt mot Stordalen och hotellkedjan har antingen behövt varsla eller säga upp tusentals medarbetare.

“Nästa år kommer det riktiga blodbadet. Då ska skulderna betalas. De hyror som företagen fått anstånd med och leveransfakturorna som många tvingats lägga på hög ska justeras. Den förhoppning om att hösten skulle innebära minskade restriktioner och därmed möjligheter till intäkter har de senaste veckorna brutalt grusats.”

Norrmannen menar att man måste få hjälp snarast och att verksamheter kan inte ensamma stå för de kostnader för att hejda pandemins framfart.

Tipsa om en nyhet

Vill du tipsa oss om en nyhet? Granskningar är en viktig del av E55:s arbete. Vi söker hela tiden efter nya uppslag och du kan hjälpa oss i vårt arbete. Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Maila redaktionen på [email protected]

Annons
Annons
Läs nästa artikel Här är Stordalens profetia för 2021 Här är Stordalens profetia för 2021