Ledande telefonbolag höjer avgifter - E55
Annons
Annons

Ledande telefonbolag höjer avgifter

Från och med 1 mars höjer Tele2 sina avgifter för fast telefoni. Men det är höjda avgifter hos Telia som ligger bakom höjningen.

Annons
Annons

De som fortfarande har en fast telefon åker på en ordentlig prishöjning från och med 1 mars. Då höjer Tele2 sina avgifter med omkring 50 kronor i månaden. Men det är en höjning hos Telia som är orsaken, rapporterar Expressen.

Annons

– När det handlar om vår fasta telefoni är vi beroende av det befintliga kopparnätet. Prishöjningen beror på att vår leverantör av det fasta nätet, Telia, höjer sina priser, säger Louise Ekman, PR-ansvarig för Tele 2 till Expressen.

Höjningen drabbar alla med fast telefoni hos Tele2 och innebär en kostnadsökning från 229 kronor till 279 kronor i månaden för de med fast pris. För de med rörligt pris ökar kostnaden istället från 159 kronor till 199 kronor. Alla kunder som har fast telefoni kommer dock att bli kontaktade av Tele2 för att erbjudas mobiltelefoni med samma nummer och till dagens kostnad för telefoni, skriver Expressen.

– Vi vill erbjuda en kvalitativ telefoni som fungerar även i framtiden, säger Louise Ekman till Expressen.

LÄS ÄVEN: Glädjande överraskning för pensionärer
LÄS ÄVEN: Nytt Rut-förslag drabbar pensionärer
LÄS ÄVEN: Konflikt kring näthandeln från Kina
LÄS ÄVEN: Dolda arvoden till SBAB-höjdare

Tipsa om en nyhet

Vill du tipsa oss om en nyhet? Granskningar är en viktig del av E55:s arbete. Vi söker hela tiden efter nya uppslag och du kan hjälpa oss i vårt arbete. Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Maila redaktionen på [email protected]

Annons
Annons
Läs nästa artikel Ledande telefonbolag höjer avgifter Ledande telefonbolag höjer avgifter