Löfven kan få 2 miljoner - E55
Annons
Annons

Löfven kan få 2 miljoner

Stefan Löfven har röstats bort från statsministerposten. Men han går inte lottlös utan kan lösa ut en fallskärm på 2 miljoner kronor.

Annons
Annons

Stefan Löfvens lön som statsminister har varit 172 000 kronor i månaden, betydligt mer än vad Carl Bildt hade på sin tid. 1994 fick Carl Bildt nöja sig med 65 000 kronor i månaden för att regera landet, enligt Expressen.

Får lön i 12 månader

Efter måndagens omröstning står det klart att de röd-gröna får lämna ifrån sig makten, och nu väntar ett miljonregn över Socialdemokraternas och Miljöpartiets politiker.

Stefan Löfven kan få lön i 12 månader, men exakt hur mycket det blir beror lite på om han får någon annan ersättning från partiet eller riksdagen. Som mest kan hans avgångsvederlag blir cirka 2 miljoner kronor. Även statsråden kan få lön i ett år men ersättningen måste sökas.

Stabschef bäst betald

Några som har generösa avtal är statssekreterarna som kan få lön i upp till 2 år. Den statssekreterare som har högst lön i Rosenbad är Nils Vikmång som varit chef för statsministerns stab, rapporterar Expressen. Hans lön ligger på 112 000 kronor i månaden.

LÄS MER: Statlig vd nekas ansvarsfrihet
LÄS MER: Skattepengar gick till anrik tennisklubb
LÄS MER: 8 miljoner i fallskärm i statligt bolag

 

Tipsa om en nyhet

Vill du tipsa oss om en nyhet? Granskningar är en viktig del av E55:s arbete. Vi söker hela tiden efter nya uppslag och du kan hjälpa oss i vårt arbete. Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Maila redaktionen på [email protected]

Annons
Annons
Läs nästa artikel Löfven kan få 2 miljoner Löfven kan få 2 miljoner