Norra tornen: 10 procent till försäljning - igen - E55
Annons
Annons

Norra tornen: 10 procent till försäljning – igen

Köparna har knappt hunnit flytta in men säljer sina lägenheter i Norra tornen. Över 10 procent av beståndet finns åter till försäljning.

Annons
Annons

I det som ska bli Stockholms högsta bostadshus Norra tornen i Vasastan, signerat Oscar Properties, rycker inflyttningen för många allt närmare – i det första tornet. Under våren såldes den dyraste lägenheten Innovationen Penthouses för 66 miljoner kronor, vilket också sägs ha varit prisrekord för Oscar Properties.

LÄS MER: Axxonen i konkurs

Men av allt att döma av antalet lägenheter som ligger ute till försäljning på bostadssajten Hemnet har många som köpt lägenhet där kommit på andra tankar. Totalt ligger 21 lägenheter i Norra tornen till försäljning på Hemnet. Det betyder att 11,5 procent av beståndet letar efter nya ägare.

–I våras var det ännu fler ute till försäljning då var det uppe i 40-tal lägenheter, säger mäklaren Gustav Sandén på Magnussons mäkleri som just nu säljer en 2:a för 6,3 miljoner kronor på plan 13.

Han har sålt 4–5 lägenheter i Norra tornen de senaste månaderna. Mest stolt är han över försäljningen av en 2:a på 58 kvm som gick för 7,2 miljoner kronor.

–Av de lägenheter jag hittills har sålt har ingen gått med förlust, säger han och hoppas på att få fler kunder där framöver.

Vissa har spekulerat

En annan mäklare som E55 pratar med vill vara anonym, men säger att alla lägenheter som nu ligger ute i Norra tornet sker av personer som köpt men inte vill tillträda.

Annons

–De skrev på för ett par år sen och för en del har situationen förändrats, andra har spekulerat, säger han.

Hur intresset för de 2–3 lägenheter som han nu säljer i tornet Innovationen är vill han däremot inte säga.

På Oscar Properties kommenterar man inte mängden lägenheter som återigen är till salu.

–Det finns säkert olika skäl till att man säljer, i helgen pratade jag till exempel med en kund som håller på att flytta inom huset för att få bo högre upp, säger Monica Nygren på Oscar Properties.

LÄS ÄVEN: Oscar Properties både sålde och har kvar bolaget
LÄS MER: Oscar Properties kan redan ha tagit hela vinsten för Biografen
LÄS MER: Oscar Properties erbjuder boende 200 000 kronor

Flera bostadsutvecklare har de senaste månaderna vittnat om krisen för nyproduktion. Bostadsutvecklaren Axxonen gick i konkurs i somras och dess grundare och vd Markus Klasson konstaterade att försäljningen av nyproducerat i princip var död.

” Försäljning av lägenheter på ritning är obefintlig i dagens marknad”, skrev han i en kommentar till investerare och aktiegare någon dag före midsommarafton.

Annons

Norra tornen består av två byggnader Innovationen och Helix och lägenheterna beskrivs av mäklare som exklusiva med en lyxig design. Och räcker inte den egna lägenheten till finns det både festvåning, ett biorum, ett gym och en relax-avdelning med bastu i fastigheten.

Irritation på Facebook

LÄS ÄVEN: Byggrätten kan vara ogiltig
LÄS ÄVEN: Stockholms stad ordnade detaljplan mot gratis mark

Nyligen fick dock marknadsföringen sig en törn när Oscar Properties meddelade att det istället för vitvaror från Miele till viss del blir det betydligt billigare märket Siemens i Norra tornen.

Irritationen bland kunderna lät inte vänta på sig.

”Jag och de flesta andra verkar det som hävdar dock att Siemens inte kan kategoriseras som likvärdigt med tanke på att Miele ofta betingar ett dubbelt så högt pris och får anses ligga i ett annat segment än Siemens”, skrev en person på Facebook.

LÄS MER: Axxonen stoppar lyxprojekt
LÄS MER: Axxonens revisor till E55: ”Nu har du fått veta mer än jag får säga”
LÄS MER: Axxonens långivare behandlas olika
LÄS MER: Hundratals miljoner till lägenheter– på egen risk

Tipsa om en nyhet

Vill du tipsa oss om en nyhet? Granskningar är en viktig del av E55:s arbete. Vi söker hela tiden efter nya uppslag och du kan hjälpa oss i vårt arbete. Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Maila redaktionen på [email protected]

Annons
Annons
Läs nästa artikel Norra tornen: 10 procent till försäljning – igen Norra tornen: 10 procent till försäljning – igen