Oscar Properties ordförande frias från insidermisstankar - E55
Annons
Annons

Oscar Properties ordförande frias från insidermisstankar

Tvingades lämna flera tunga styrelseuppdrag efter polisens tillslag.

Annons
Annons

Ekobrottsmyndigheten grep Jakob Grinbaum i september i samband med en förundersökning om misstänkt insiderhandel i Oscar Properties.

Annons

Tillslaget fick stor medial uppmärksamhet och Grinbaum valde omedelbart att lämna sina statliga styrelseuppdrag i Fjärde AP-fonden, SBAB och Jernhusen.

Drygt två månader senare kommer nu beskedet att Ekobrottsmyndigheten lagt ner förundersökningen mot Jakob Grinbaum.

– Självklart har det inte varit roligt att vara föremål för en sådan här process. Nu är jag glad men inte förvånad över att jag är friad från misstanke och att utredningen har lagts ned, säger Jakob Grinbaum i en officiell kommentar som skickades ut från Oscar Properties på tisdagen.

Grinbaum har stannat kvar i fastighetsbolagets styrelse under utredningen och kommer fortsätta uppdraget.

– Vi är givetvis glada över detta besked. Jag har haft förtroende för Jakob sedan han tillträdde som styrelseordförande 2012 och jag ser fram emot att fortsätta arbeta med honom och utveckla Oscar Properties vidare, säger vd Oscar Engelbert i en kommentar.

Den ansvarige åklagaren Thomas Langrot säger till Dagens Industri att Jakob Grinbaum tog en stor risk när han gjorde aktieaffärerna i Oscar Properties, även om de alltså inte utgjorde insiderbrott:

– En person i hans ställning, eller andra personer i liknande positioner, som handlar på det här sättet inför en kurspåverkande händelse får räkna med att det blir en brottsutredning med allt vad det kan innebära.

Tipsa om en nyhet

Vill du tipsa oss om en nyhet? Granskningar är en viktig del av E55:s arbete. Vi söker hela tiden efter nya uppslag och du kan hjälpa oss i vårt arbete. Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Maila redaktionen på [email protected]

Annons
Annons
Läs nästa artikel Oscar Properties ordförande frias från insidermisstankar Oscar Properties ordförande frias från insidermisstankar