Oscar Properties rear ut lägenheter - E55
Annons
Annons

Oscar Properties rear ut lägenheter

Oscar Properties prisdumpar lägenheter och lovar köpare avgiftsfritt i två år, kan E55 avslöja.

Annons
Annons

Bostadsutvecklaren Oscar Properties rear ut ett 40-tal lägenheter i fyra av sina nya föreningar. Det är 79& Park på Gärdet, Nybrogatan 19, No. 4 i Nacka och Bageriet på Kvarnholmen. Lägenheterna har sänkts med 10 procent och köparna ska också slippa betala månadsavgiften i 2 år, lovar Oscar Properties, bara man köper.

”I år färdigställer vi fler bostäder i fler föreningar än någonsin tidigare. För att överlämna bostadsrättsföreningarna till de boende slutsålda har vi under en kortare period sänkt priset och erbjuder två års avgiftsfrihet på ett mindre antal bostäder”, skriver Oscar Properties på sin hemsida.

För en 5:a på 122 kvm i No.4 som har närmare 7000 kronor i avgift i månaden innebär det att köparen bjuds på närmare 170 000 kronor i avgifter. Oscar Properties bekräftar uppgiften. Men de som redan har köpt får betala fullt pris.

–Erbjudande gäller för alla nya kunder som skriver bindande avtal i vissa projekt från och med 17 september till sista december 2018, säger Monica Nygren, kommunikationsansvarig på Oscar Properties.

Annons

E55 kunde för två veckor sen berätta att köpare i Norra tornen som redan hade köpt hade kommit på andra tankar och ville sälja sina lägenheter innan de knappt hunnit flyta in. Totalt låg 21 lägenheter i Norra tornen till försäljning på Hemnet för två veckor sen. Det betyder att 11,5 procent av beståndet letade efter nya ägare.

LÄS ÄVEN: Här är kraven och tvisterna i Oscar Properties fotspår
LÄS MER: Axxonens konkursförvaltare: ”Lägger inte ned tid på luft”

Oscar Properties har haft en rad svårigheter på senare tid. Bostadsutvecklaren Axxonen som man sålt bostadsprojektet Biografen Penthouses till gick i konkurs i somras, och därmed minskade möjligheten att få ut de 125 miljoner kronorna som man hade sålt projektet för. Till det har bostadsmarknaden för nyproducerat vikt dramatiskt.

För några dagar sen kunde E55 avslöja att Oscar Properties huvudrevisor är under utredning av Revisorsinspektionen. Och att bolagets bolagsjurist slutat.

Och i förra veckan stod också klart att Stockholmsbörsen straffar Oscar Properties med böter för att bolaget brutit mot börsens regelverk.

Efter att E55 ställt frågor om prisdumpningen skickade Oscar Properties ut ett mejl där man berättade om rean.

LÄS ÄVEN: Byggrätten kan vara ogiltig
LÄS ÄVEN: Stockholms stad ordnade detaljplan mot gratis mark 
LÄS ÄVEN: “Tessin har lurat in oss i affären”

Tipsa om en nyhet

Vill du tipsa oss om en nyhet? Granskningar är en viktig del av E55:s arbete. Vi söker hela tiden efter nya uppslag och du kan hjälpa oss i vårt arbete. Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Maila redaktionen på [email protected]

Annons
Annons
Läs nästa artikel Oscar Properties rear ut lägenheter Oscar Properties rear ut lägenheter