Postnord: Flera hundra tusen paket skickas tillbaka - E55
Annons
Annons

Postnord: Flera hundra tusen paket skickas tillbaka

400 000 Kinapaket skickas tillbaka i slutet av april, enligt Postnord.

Annons
Annons

Omkring hälften av alla paket som under mars kommit från Kina och länder utanför EU har inte hämtats ut och nu förbereder sig Postnord på att skicka tillbaka dessa försändelser, rapporterar SVT. Det rör sig om omkring 400 000 brev och paket, enligt Postnord.

– Vi är en del i en internationell överenskommelse som säger att om man får en vara som kommer från ett annat land och som inte hämtas ut så ska den skicka tillbaka till det landet, säger Postnords kommunikationschef Thomas Backteman till SVT.

Paketras efter avgift

Postnord har infört en avgift på 75 kronor på paketen för att kompensera för den moms som ska betalas in, och det är sannolikt det som gjort att så många struntar i alla hämta ut sina paket.

Sen avgiften infördes har antalet försändelser från länder utanför EU gått ned. Istället för 160 000 paket om dagen så kommer det in omkring 17 000.

LÄS ÄVEN: 

Tipsa om en nyhet

Vill du tipsa oss om en nyhet? Granskningar är en viktig del av E55:s arbete. Vi söker hela tiden efter nya uppslag och du kan hjälpa oss i vårt arbete. Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Maila redaktionen på [email protected]

Annons
Annons
Läs nästa artikel Postnord: Flera hundra tusen paket skickas tillbaka Postnord: Flera hundra tusen paket skickas tillbaka