Privatekonom: Så skiljer ni er efter 60 - E55
Annons
Annons

Privatekonom: Så skiljer ni er efter 60

Privatekonom lyfter fram problem som många måste lösa om de skiljer sig när de blir äldre. Det rapporterar Expressen.

Annons
Annons

Det blir lättare att skilja sig med utflugna barn men i stället så kommer många att få lösa frågan med en ny bostad när man ska gå skilda vägar på äldre dar, varnar privatekonom Ylva Yngvesson i måndagens Expressen.

– Har man passerat 60 så börjar kreditgivarna titta på framtida inkoster och även räkna ner den inkomst man har idag, säger hon till tidningen.

– Därför kan det vara ett problem att få lån till en ny bostad, tillägger hon.

Är det aktuellt att ta ett nytt bolån så rekommenderar hon att kräva av banken att de tar med ett bostadstillägg om man är berättigad till det.

Bodelning kan bli ett större projekt när man kommer upp i åldrarna på grund av att en eller båda kan ha ärvt egendom efter sina föräldrar. För att detta inte ska komma över till annan släktgren om man skiljer sig så bör man alltså tänka till redan när man får aret, säger hon till Expressen.

Tipset är därför att skriva ett äktenskapsförord för att se till att detta ska klassa som enskild egendom, samt att tydligt ange att det är barnen som ska ärva det.

Tipsa om en nyhet

Vill du tipsa oss om en nyhet? Granskningar är en viktig del av E55:s arbete. Vi söker hela tiden efter nya uppslag och du kan hjälpa oss i vårt arbete. Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Maila redaktionen på [email protected]

Annons
Annons
Läs nästa artikel Privatekonom: Så skiljer ni er efter 60 Privatekonom: Så skiljer ni er efter 60