Rädda barnen-bossen lämnar börsuppdrag - E55
Annons
Annons

Rädda barnen-bossen lämnar börsuppdrag

New Wave Group förlorar styrelseledamoten Elisabeth Dahlin på grund av nytt hemligt uppdrag.

Annons
Annons

Rädda barnens generalsekreterare Elisabeth Dahlin lämnar styrelsen i Torsten Janssons klädimperium New Wave Group vid den kommande stämman. Beskedet är överraskande då Dahlin var klar för omval enligt valberedningens tidigare besked.

Elisabeth Dahlin har suttit i styrelsen i tio år, det enda uppdrag hon har i ett publikt aktiebolag. Men nu är alltså resan över.

Hemligt uppdrag

Enligt ett pressmeddelande från New Wave är det ett annat konkurrerande uppdrag som ligger bakom beslutet:

“Efter att valberedningens förslag offentliggjordes har Elisabeth Dahlin meddelat att hon inte står till förfogande för omval då hon har fått ett uppdrag som inte är förenligt med denna typ av uppdrag”, skriver New Wave.

Vilket uppdrag det handlar om är inte känt. Elisabeth Dahlin var inte tillgänglig för en kommentar på fredagen och Rädda barnens presstjänst har ingen information om uppdraget.

Elisabeth Dahlin, som är 61 år, har varit generalsekreterare för Rädda barnen sedan 2008. Hon har en lång karriär inom utrikesdepartementet bakom sig.

Tipsa om en nyhet

Vill du tipsa oss om en nyhet? Granskningar är en viktig del av E55:s arbete. Vi söker hela tiden efter nya uppslag och du kan hjälpa oss i vårt arbete. Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Maila redaktionen på [email protected]

Annons
Annons
Läs nästa artikel Rädda barnen-bossen lämnar börsuppdrag Rädda barnen-bossen lämnar börsuppdrag