Så mycket tjänar Ica-profilerna i reklamen - E55
Annons
Annons

Så mycket tjänar Ica-profilerna i reklamen

Ica-profilerna tjänar miljoner på reklamfilmerna. För Loa Falkman blev rollen som Ica-Stig en ekonomisk räddning, enligt Expressen.

Annons
Annons

Icas reklamsnuttar hade premiär 29 november 2001 och tanken var att det skulle bli fem filmer, i dag har det blivit över 750 stycken och enligt Guinness rekordbok är det världens längsta reklamsåpa. För Loa Falkman (Ica-Stig), Mats Melin (Ica-Jerry), Joanna Eriksson (Ica-Cindy), Magnus Skogsberg Tier(Ica-Sebastian) och Paul Tilly (Ica-Ulf) har det inneburit ett miljonregn. Det visar en genomgång av bolagen som Expressen gjort. För Loa Falkman blev uppdraget som Ica-Stig en ekonomisk räddning efter att, enligt tidningen, varit nästan utblottad efter att ha blivit lurad av sin revisor. Siffrorna nedan är från 2018.

Loa Falkman, förvärvsinkomst 646 400, omsättning för Loa & Rosy Konsult AB, 4,8 miljoner.

Mats Melin, förvärvsinkomst 386 000

Joanna Eriksson, förvärvsinkomst 448 300, omsättning Joanna Eriksson Entertainment AB, 1, 7 miljoner.

Magnus Skogsberg Tier, förvärvsinkomst 600 400, omsättning Tjeinch AB, 8,5 miljoner, någon första årsredovisning har inte lämnats in för Happytear AB

Paul Tilly, förvärvsinkomst 476 800, omsättning Gött Entertainment AB, 1,9 miljoner

Tipsa om en nyhet

Vill du tipsa oss om en nyhet? Granskningar är en viktig del av E55:s arbete. Vi söker hela tiden efter nya uppslag och du kan hjälpa oss i vårt arbete. Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Maila redaktionen på [email protected]

Annons
Annons
Läs nästa artikel Så mycket tjänar Ica-profilerna i reklamen Så mycket tjänar Ica-profilerna i reklamen