Skatteverket granskar exporten av begagnade bilar i Sverige - E55
Annons
Annons

Skatteverket granskar exporten av begagnade bilar i Sverige

Skatteverket genomför riktade kontroller mot bilhandlare som exporterar begagnade bilar. Bakgrunden är att man hittat brister kring momsen. Det rapporterar Sveriges Radio.

Annons
Annons

Exporten av begagnade bilar från Sverige ökar kraftigt. Under förra året steg den med 60 procent. Det första kvartalet i år pekar uppåt med 16 procent, enligt siffror från Motorbranschens Riksförbund. Den svaga kronan är såklart delvis en förklaring.

Skatteverket har dock hittat brister. Utländska handlare behöver inte betala moms, vilket öppnar för bedrägerier. Det räcker inte heller att aktörer säger att de kommer från utlandet. Den typen av affärer måste nämligen enligt Skatteverket dokumenteras och verifieras. Annars riskerar bilhandlaren att få betala in momsen själv.

– Skatteverket är ju skyldigt att anmäla brott, är det över ett visst belopp så går det ju vidare till åklagare, säger Mats Berntsson på Skatteverket till Sveriges Radio.

Tipsa om en nyhet

Vill du tipsa oss om en nyhet? Granskningar är en viktig del av E55:s arbete. Vi söker hela tiden efter nya uppslag och du kan hjälpa oss i vårt arbete. Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Maila redaktionen på [email protected]

Annons
Annons
Läs nästa artikel Skatteverket granskar exporten av begagnade bilar i Sverige Skatteverket granskar exporten av begagnade bilar i Sverige