Svenskar köper allt färre bostäder i Spanien - E55
Annons
Annons

Svenskar köper allt färre bostäder i Spanien

Det svenska intresset för spanska bostäder var svalt även under inledningen av 2019. Det visar siffror från den spanska inskrivnings­myndig­heten Registradores som Bjurfors har tagit fram.

 

Annons
Annons

Antalet köp uppgick till 727 stycken under första kvartalet vilket motsvarar en minskning på drygt 34 procent jämfört med samma period året innan.

”Med största sannolikhet beror svenskarnas minskade aktivitet på kronans fall och förra vårens utökade amorteringskrav som medfört att svenskar fått betydligt svårare att få ihop till den kontantinsats som krävs när du ska köpa bostad i Spanien. Tidigare kunde man enklare utöka lånet på sin befintliga svenska bostad”, säger Fredrik Kullman, vd för Bjurfors utland.

De svenska bostadsköpen tog en paus under andra kvartalet 2018 och var 29,7 procent färre under föregående kvartal.

De totala utländska bostadsaffärerna i Spanien var under det första kvartalet ned tre procent, medan sett till alla transaktioner blev det en ökning på 3,8 procent.

Tipsa om en nyhet

Vill du tipsa oss om en nyhet? Granskningar är en viktig del av E55:s arbete. Vi söker hela tiden efter nya uppslag och du kan hjälpa oss i vårt arbete. Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Maila redaktionen på [email protected]

Annons
Annons
Läs nästa artikel Svenskar köper allt färre bostäder i Spanien Svenskar köper allt färre bostäder i Spanien