Swedbank lockar med gratis aktiehandel för småsparare - E55
Annons
Annons

Swedbank lockar med gratis aktiehandel för småsparare

Swedbank börjar erbjuda courtagefri, alltså gratis aktiehandel för kunder med mindre än 100 000 kronor på sitt konto. Det uppmärksammar Dagens Industri.

Annons
Annons

Eva Trouin, chef för privat- och småföretagserbjudanden, förklarar till Di varför man sänker courtaget.

– Vi är inte lika starka när det kommer till aktiehandel. Vi ser den som en mycket viktig del för oss, men där vi inte låg längst fram. Vi behövde utveckla våra tjänster för att vara konkurrenskraftiga”.

Courtagekriget leds idag av nätmäklarna Avanza och Nordnet. Avanza erbjuder fritt courtage på 50 000 kronor i sparat kapital, medan Nordnet har det samma för kunder med under 80 000 kronor i kapital de sex första månaderna som ny kund.

Swedbank tror inte att lägre courtaget leder till större inkomstförluster. I stället handlar det om att hjälpa sparare att komma upp i 100 000 kronor kostnadsfritt.

– Att bygga upp sitt kapital tycker vi man kan göra till en gratis courtagekostnad, tillägger Eva Trouin.

Tipsa om en nyhet

Vill du tipsa oss om en nyhet? Granskningar är en viktig del av E55:s arbete. Vi söker hela tiden efter nya uppslag och du kan hjälpa oss i vårt arbete. Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Maila redaktionen på [email protected]

Annons
Annons
Läs nästa artikel Swedbank lockar med gratis aktiehandel för småsparare Swedbank lockar med gratis aktiehandel för småsparare