Därför är TV:n en självklar samlingsplats i hemmet - E55

Hela den här sidan är en annons

Därför är TV:n en självklar samlingsplats i hemmet

Modern TV-underhållning är dynamiskt och något som är under ständig utveckling. Här gör vi ändå ett avstamp och går igenom vad det är som gör att TV:n blir en naturlig samlingsplats i våra hem. Vilken TV erbjuder egentligen det mesta och det bästa inom modern TV-underhållning?

TV:n har under alla år varit en samlingsplats för underhållning hos alla familjer och singelhushåll. Nu, under rådande pandemi, har TV-apparaten dessutom varit vårt fönster ut mot omvärlden där vi dagligen får uppdateringar om nyhetsläget, både lokalt och globalt.

– Många har blivit väldigt kreativa när det kommer till hemunderhållning under coronapandemin. Tack vare smarta operativsystem har TV:n blivit så mycket mer än bara en skärm för film, nyheter och sport. Vi ser att användare kopplar ihop TV:n med röststyrning i hemmet, beställer mat, släcker lampor och styr över sin musikutrustning. Varje år tar vi nya kliv mot att flytta biosalongen in i vardagsrummet, avslutar Per.

En riktig vinnare

C81-serien och TV:n TCL 65C815 tilldelades tidigare i år utmärkelsen Best Buy TV 2020–2021 av EISA:s bild och ljudexperter. Marcus Hammächer, produktspecialist TV på TCL Nordic, berättar att den här TV-modellen erbjuder den senaste tekniken när det kommer till bildkvalitet med QLED kombinerat med marknadens mest användarvänliga operativsystem Android TV. Android TV används av flera stora producenter, vilket innebär att många användare som byter från ett varumärke till TCL känner igen sig direkt.

– Allt detta förpackat i ett stilrent, ultratunt metallchassi och vi har även lyckats bygga in ett riktigt bra ljudsystem tack vare vårt samarbete med ONKYO. Fjärrkontrollen och det ledande operativsystemet Android TV gör det här till en riktigt användarvänlig TV, berättar Marcus.

Skillnader mellan bildupplösning i 4K och 8K

En TV med 4K-upplösning ger dig fyra gånger högre bildupplösning jämfört med Full-HD. Idag säljs fler TV-apparater med 4K än med Full-HD och och allt fler sändningar erbjuds i 4K-upplösning. Tittar du på äldre program, som inte producerats i 4K, så kommer din TV med 4K ändå ge en skarpare och bättre bild. Storebror till prisbelönta C81-serien och QLED800-serien är TCL X91-serien där du får premium-TV med 8K.

– TV med 8K-upplösning är nästa steg i bildutvecklingen och teknologin skapar nu helt nya möjligheter. Numera är det faktiskt svårt att avgöra om du tittar på TV eller ut genom fönstret. Här fyrdubblas antalet pixlar jämfört med 4K och det ger en otrolig bildskärpa. OS i Tokyo kommer sändas i 8K, vilket kommer ge en riktigt häftig sportupplevelse hemma i TV-soffan, säger Marcus.

 

Marcus tipsar – sex saker som ger en optimal TV-upplevelse

1. 4K-upplösning
Även om innehållet inte är filmat i 4K bör du se till att din TV har uppskalningsteknik för att hantera UHD och förvandla det så nära 4K som möjligt. Detta ger en mycket skapare och klarare bild än traditionell TV.

2. QLED för optimal färgåtergivning
Termen QLED må vara ett välkänt begrepp hemma i stugorna men vad ger det egentligen? QLED-TV karaktäriseras av ett mycket bredare färgomfång än vanliga TV-apparater och har generellt sett lite högre ljusstyrka. Kort och gott: din TV kan visa många fler färger, vilket ger en mer naturtrogen upplevelse.

3. Stöd för HDR, helst Dolby Vision, särskilt för filmentusiasten
HDR, eller High Dynamic Range, ger din TV utökade kontrastförhållanden, vilket i sin tur innebär att ljusa scener kan bli ännu ljusare och mörka scener kan bli ännu mörkare. Detta gör att en film som visas i HDR blir mycket mer effektfull än en film som visas i SDR (Standard Dynamic Range).

4. Enkelt, snyggt och lätthanterligt operativsystem
Android TV ger dig tillgång till alla streamingtjänster du kan behöva – direkt i TV:n. Allt från SVT Play till Netflix utan att behöva ha mer än TV:ns egen fjärrkontroll!

5. Bra ljud!
Bra inbyggda högtalare eller investera annars i en soundbar som är ett effektivt sätt att förstärka hemmabiokänslan.

6. Snygg design!
Få TV:n att smälta in i rummet. Det är mycket värt att inte lägga märke till sin TV så mycket. De flesta vill att TV:n ska bli ett fint komplement till övrig inredning.

 

 

TCL Electronics är idag ett av världens ledande företag inom konsumentelektronik där uttrycket ”The Creative Life” visar vägen och tar visionen framåt. TCL rankas som global tvåa när det kommer till produktvolym inom TV. Även på den nordiska marknaden, där de varit verksamma i drygt fem år, växer de snabbt.

– Uttrycket ”demokratisk design” känner nog de flesta igen från ett speciellt svenskt möbelvaruhus. Vårt mål är att demokratisera teknologin, berättar Per Svensk, försäljningschef på TCL Nordic. Vi vill erbjuda våra kunder den allra senaste teknologin och till ett bra pris. ”The Creative Life” handlar om just det och för att vi ska lyckas måste vi hitta både kreativa och innovativa lösningar i alla våra produktionsled.

Hög kvalitet till ett bra pris

Vertikal integration är när ett företag integrerar delar av försörjningen i egen regi, utan att ta hjälp av andra bolag. På så vis gör man sig oberoende av underleverantörer och effektiviserar sin egen försörjningskedja samt alla led i produktionen för att ta kontroll över kostnaderna.

– Vi använder full vertikal integration och äger vår egen panelfabrik där vi sköter tillverkningen och tar fram alla komponenter som ingår i en TV. Fördelen med detta, när vi inte har några mellanhänder, är att vi håller nere kostnaderna och tar kontroll över hela produktionsprocessen för att erbjuda hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser, berättar Per.