Vill du sänka din bolåneränta? - E55

Hela den här sidan är en annons

Vill du sänka din bolåneränta?

Har du fått nog av räntor som smyghöjs och upprepade omförhandlingar med banken? Nu är det dina samlade tillgångar som avgör vilken ränta du får – och priset kan bli så lågt som 0,69 procent.

Att förhandla om bolåneräntan ser många bankkunder som svårt och omständligt. Trots den stora konkurrensen upplever många att de får ungefär samma villkor överallt. Det lämnar fältet öppet för en utmanare som Nordnet, att med ett starkt varumärke och digital distribution erbjuda någonting bättre. Till exempel en ränta som redan är förhandlad och klar.

– Det pågår ett maktskifte, förklarar Eva Trouin, Sverigechef på Nordnet. Nu är det våra kunders önskemål, förutsättningar och behov som sätter agendan. Det måste vi förhålla oss till genom att erbjuda smarta tjänster till attraktiva priser. Det är bolånet ett bra exempel på.

Du kan vara miljonär utan att veta om det

För de flesta svenskar är bolånet en av de största och viktigaste posterna inom privatekonomin. Då kan en lägre bolåneränta göra stor skillnad.

Nordnets bolån har fem nivåer och den allra lägsta räntan är så låg som 0,69 procent*. Men redan från 1 miljon i samlade tillgångar kan du låna från 1,19 procent.

En miljon kan låta mycket, men faktum är att många är miljonärer utan att veta om det. Eva Trouin förklarar:

– Lägg ihop allt ditt sparande. Fonder, aktier, någon eller några gamla tjänstepensionsförsäkringar – och så ditt sparande till barn eller barnbarn. Räknar man ihop allt som du och din medsökande har är det faktiskt ganska många som kommer upp i en miljon eller mer.

Eva Trouin, Sverigechef på Nordnet

Med fokus på 50+

Bolånet vänder sig till alla med villa, bostadsrätt eller fritidshus som har en belåningsgrad på maximalt 50 procent. De trygga och stabila låntagarna, är själva förutsättningen för att kunna erbjuda ett så förmånligt lån. Eva Trouin förklarar:

– Många av våra kunder vittnar om att den gamla banken inte var intresserade av små lån. Vi gör tvärtom och erbjuder en förmånlig ränta just för att man har låg belåning och samlat kapital. Det tycker jag är schysst.

Den låga belåningsgraden är ett hinder för vissa men inte för alla.

– Vi ser att det finns ett stort intresse, fortsätter Eva Trouin. I Stockholms innerstad har många en hög belåningsgrad – men om man tittar utanför storstaden och framförallt på personer som är 50 eller äldre, har många en betydligt lägre belåningsgrad. Det är dem vi vill nå ut till.

Årets Bank utmanar marknaden

Nordnets attraktiva bolåneerbjudande var en viktig parameter när Privata Affärer, Nordens största privatekonomiska magasin, utsåg uppstickaren till Årets Bank i slutet av förra året.

– Utmärkelsen bekräftar att vi tänker rätt när vi skapar produkter och tjänster som underlättar för våra kunder, säger Eva Trouin. För många av oss är bolånet den absolut största utgiftsposten. Där är det klart att vi vill vara med och påverka.

Du hittar mer information om Nordnets bolån här. Följ gärna Sverigechef Eva Trouin på Twitter här.


*För att få vår lägsta ränta på 0,69 procent (20170906) krävs en belåningsgrad på max 50 procent och minst 10 miljoner i samlade tillgångar hos oss. Den effektiva räntan utan rabatt för ett bolån på 1 miljon med en bindningstid på 3 månader och en löptid på 30 år är 1,79 procent. Det ger en månadskostnad på 1 480 kronor och en total kreditkostnad på 1 532 644 kronor. Räkneexemplet förutsätter en oförändrad ränta och tar inte hänsyn till något skatteavdrag. Bolånet kräver en kostnadsfri aktie- och fonddepå hos Nordnet. Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

AdvertisementBesök Nordnets hemsida för att läsa mer om bolån.