"Återhämtning till normal lågkonjunktur" - E55
Annons
Annons

“Återhämtning till normal lågkonjunktur”

En riktigt stark återhämtning för Volvo– men bara till en normal lågkonjunktur-nivå. Det är långt till de höjder som rått under högtrycket i fordonsbranschen, enligt en analytiker.

Annons
Annons
EkonomiTT
Annons

Hampus Engellau, fordonsanalytiker på Handelsbanken, berättar att det spekulerats om bra siffror för Volvo den senaste tiden. Men då analytikernas prognoser presenterades så konstaterade tydligen företaget att det ändå rådde rätt stora avvikelser.

Då valde de att gå ut med rapporten för att undvika spekulationer. Vi ser två saker, rörelseresultatet är mycket bättre och orderingången är 30 procent bättre än vad vi analytiker räknat med, säger han.

Han konstaterar att det verkligen är ett styrkebesked som Volvo ger.

Men fortfarande, ur ett konjunkturcykelperspektiv, så är det svaga marknader. Det är en kraftig återhämtning för Volvo, men till en normal lågkonjunktur.

Det har rått en rejäl högkonjunktur i fordonsbranschen sedan 2016, förklarar han, men nu är det sämre tider, även bortsett från det senaste halvårets coronatvärstopp. Men Volvo ser ut att klara återhämtningen riktigt bra, konstaterar han.

Volvo har lyckats återhämta sig med enormt god lönsamhet.

Hampus Engellau tror att Volvos aktie kommer att få en riktig skjuts upp av rapporten.

Den började röra på sig även innan rapporten, men jag tror att den kanske kan gå upp med en fyra, fem procent under dagen, säger Hampus Engellau.

Annons
Annons
Läs nästa artikel “Återhämtning till normal lågkonjunktur” “Återhämtning till normal lågkonjunktur”