Bråk mellan stormakter skakar Stockholmsbörsen - E55
Annons
Annons

Bråk mellan stormakter skakar Stockholmsbörsen

Uppdaterad: 2020-07-24 17:50

Det var nedåt på bred front på börsen under veckans sista handelsdag. Den eskalerande geopolitiska konflikten mellan världens två största ekonomier, USA och Kina, skakar om marknaden.

Annons
Annons
BörsTT

OMXS-index backar 2,0 procent. Mest nedåt i kraft av indextyngd drog telekomtillverkaren Ericsson, en av rapportsäsongens vinnare, vars aktie föll 3,6 procent.

Svensk-brittiska Astra Zeneca backade samtidigt 1,2 procent trots att läkemedelskoncernen fått grönt ljus i USA för en behandling av kroniska lungproblem.

Den rapporterande mätteknikkoncernen Hexagons aktie backade 1,8 procent efter ett vinstras för årets andra kvartal.

Loomis aktie gick dock mot strömmen med ett kurslyft på 4,3 procent. Detta efter en kvartalsrapport där kontanthanteringsjätten konstaterar att vinsten rasade med drygt 90 procent och att ambitionen är att parera tillfälliga volymnedgångar med att snabbt få ned utgifterna.

Börsnedgången var bred, med 29 av 30 aktier i OMXS30-index på minus. Enda vinnaren var byggföretaget Skanska som gick upp 0,1 procent. Utvecklingen låg i linje med ledande Europabörser och följde på kraftiga kursfall på bland annat Shanghaibörsen under natten.

FTSE100-index i London backade 1,4 procent, DAX-index i Frankfurt föll 2,0 procent och CAC40-index i Paris gick ned 1,6 procent.

Annons
Annons
Läs nästa artikel Bråk mellan stormakter skakar Stockholmsbörsen Bråk mellan stormakter skakar Stockholmsbörsen