Flygresandet slår pandemirekord - E55
Annons
Annons

Flygresandet slår pandemirekord

Flygtrafiken till och från Sverige präglas fortfarande starkt av pandemin, men tecken på återhämtning går att skönja. Allt fler resenärer flyger via Swedavias flygplatser för varje vecka som går, enligt koncernens vd Jonas Abrahamsson.

Annons
Annons
EkonomiTT

I juni flög 769 000 resenärer via det statliga flygplatsbolagets tio flygplatser, vilket är en minskning med 80 procent jämfört med i juni 2019 då drygt 3,8 miljoner reste via flygplatserna.

Samtidigt är det de bästa siffrorna för en enskild månad sedan mars 2020.

”Det finns nu ett antal positiva faktorer för återhämtningen för flygresandet. Utöver en förbättrad smittspridningssituation och lättade reserestriktioner är införandet av EU:s covidbevis ett välkommet steg för att förenkla och underlätta för våra resenärer, vilket gynnar återhämtningen på sikt”, säger Abrahamsson i ett pressmeddelande.

“Utvecklingen framgent och under hösten är dock fortsatt helt avhängig av den fortsatta utvecklingen av pandemin, vilket innebär att den framtida marknadsutvecklingen är fortsatt osäker”, tillägger han.

Omkring 488 000 av de 769 000 resenärerna i juni var utrikesresenärer, enligt Swedavia.

“Återhämtningen i juni har varit störst när det gäller inrikestrafiken, men det finns även tecken på att utrikestrafiken börjar återhämta sig”, heter det i pressmeddelandet.

Annons
Annons
Läs nästa artikel Flygresandet slår pandemirekord Flygresandet slår pandemirekord