Handla mat på nätet en raket i coronatider - E55
Annons
Annons

Handla mat på nätet en raket i coronatider

Försäljningen i dagligvaruhandeln ökade med 6,7 procent under april 2020 jämfört med samma månad 2019, enligt Dagligvaruindex från branschorganisationen Svensk dagligvaruhandel.

Annons
Annons
EkonomiTT

E-handeln gick som tåget och ökade med 101,2 procent. Det är den högsta tillväxten sedan mätningen kring e-handelsutvecklingen inleddes 2017.

“På kort tid har flera av branschens aktörer växlat upp e-handelskapaciteten för att matcha den ökade efterfrågan, vilket gör att e-handeln växer otroligt starkt med både större snittköp och ett inflöde av nya kunder. En kundgrupp som har börjat e-handla mat i betydligt större utsträckning än tidigare är de äldre konsumenterna”, säger Karin Brynell, vd på Svensk dagligvaruhandel, i ett pressmeddelande.

Hemleveranser ökade med 56,8 procent och upphämtning i butik med 188,1 procent. Däremot har bunkringsbeteendet i stort sett avstannat, även om försäljningen är fortsatt hög.

“Det var fortsatt högtryck i dagligvaruhandeln under april och vi ser en generellt högre efterfrågan där en större andel av matkonsumtionen flyttats till hemmen”, säger Karin Brynell.

Annons
Annons
Läs nästa artikel Handla mat på nätet en raket i coronatider Handla mat på nätet en raket i coronatider