Kina varnar H&M - E55
Annons
Annons

Kina varnar H&M

Blanda inte in politik i era företagsekonomiska beslut. Den varningen utfärdar man nu från kinesiskt håll mot H&M och andra västerländska bolag som uttalat sig kring situationen i Xinjiang-regionen. Varningen kommer från en talesperson före regionens ledning, Guixiang Xu.

Annons
Annons
EkonomiTT-Reuters

Jag tycker inte att bolag ska politisera sina företagsekonomiska beslut. Kan H&M fortsätta att tjäna pengar på den kinesiska marknaden? Inte längre. Att rusa in i det här beslutet och och involveras i sanktioner är inte rimligt. Det är som att lyfta en sten och släppa den på sin egen fot, säger han.

Bakgrunden är H&M:s och andra bolags uttalanden om tvångsarbete i regionen och därför inte ville köpa bomull från området till sina produkter. Detta har därefter utlöst en bojkott bland kinesiska kunder. Uttalandena har plockats upp efter att EU slog till mot sanktioner mot en rad kinesiska tjänstemän.

Bojkotten mot H&M och andra bolag har bland annat fördömts från amerikanskt håll där man i fredags kallade det en statsledd kampanj.

Annons
Annons
Läs nästa artikel Kina varnar H&M Kina varnar H&M