Kursfallet tilltar på Stockholmsbörsen - E55
Annons
Annons

Kursfallet tilltar på Stockholmsbörsen

Oron för coronaläget i Europa och hur det ska bli med nya stimulanspaket drar ned börshumöret rejält. Vid lunchtid är OMXS-index på väg ned 1,9 procent.

Annons
Annons
BörsTT
Annons

Stockholmsbörsen är på väg mot en av de sämre handelsdagarna på lång tid och i linje med utvecklingen på de europeiska börserna.

Detta efter att Frankrike infört nya restriktioner i förutom Paris åtta andra städer vilket totalt sett påverkar en tredjedel av landets befolkning. Liknande restriktioner har också implementerats i såväl Irland som Tyskland.

Stockholmsbörsen tyngs av nedgång hos H&M som backar tre procent. Konjunkturkänsliga bolag som bilsäkerhetstillverkaren Autoliv, minus 3,1 procent och Boliden, minus 3,0 procent utvecklas också svagt.

Traditionella defensiva bolag som Getinge och Swedish Match håller emot och handlas kring nollan.

Utanför OMXS30-listan märks ett rejält ras för Clas Ohlson, minus 12,9 procent efter att man på morgonen presenterat försäljningssiffror för september månad. Fastighetsbolaget Castellum har släppt rapport, aktien backar 0,9 procent. I motsatt riktning går investmentbolaget Kinnevik efter att under morgonen redovisat ett tydligt lyft när det gäller substansvärdet. Aktien stiger 2,2 procent.

På de europeiska börserna faller Frankfurtbörsen med 3,0 procent medan CAC40-index tappar 2,4 procent.

Annons
Annons
Läs nästa artikel Kursfallet tilltar på Stockholmsbörsen Kursfallet tilltar på Stockholmsbörsen