Samsung lanserar nya Galaxy Note - E55
Annons
Annons

Samsung lanserar nya Galaxy Note

Sydkoreanska Samsung Electronics lanserar nu nya versioner av Galaxy Note. Telefonerna, Note 10 och Note 10+, kommer till Sverige i augusti.

Annons
Annons
TeknikTT

Under onsdagskvällen svensk tid presenterades de nya 5G-telefonerna, som kommer i två storlekar. Skärmen på Note 10 är 6,3 tum medan den är 6,8 tum på Note 10+, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Den 23 augusti börjar de att säljas i Sverige. Priset för Note 10 kommer att ligga på nästan 10 800 kronor medan Note 10+ kommer att kosta närmare 12 500 kronor och uppåt.

Ett problem för Samsung är att marknaden för smarta telefoner kan börjar bli mättad. Under det andra kvartalet i år minskade försäljningsvolymerna av smarta telefoner med tre procent enligt siffror från analysfirman Strategy Analytics.

Trenden är att kunderna väljer att behålla sin telefon längre och kanske hellre reparerar den än att köpa en ny. Dessutom lägger fler mer pengar på appar och kringtjänster till sin mobil, vilket gör att den totala mobilbudgeten krymper.

Det har gått ifrån att man fokuserar på hur själva mobilen ser ut till att det är mer fokus på vad den ger mig för innehåll och tjänster, sade Leif-Olof Wallin, analytiker vid Gartner, till TT nyligen.

Annons
Annons
Läs nästa artikel Samsung lanserar nya Galaxy Note Samsung lanserar nya Galaxy Note