Teknikfonder – småspararnas melodi i juni - E55
Annons
Annons

Teknikfonder – småspararnas melodi i juni

Småspararna räds inte ett bakslag på börsen. Teknikfonder var i fokus under juni medan defensiva placeringar som guldfonder har sålts.

Annons
Annons
EkonomiTT
Annons

Avanzas och Nordnets statistik för juni månad visar på fortsatt optimism bland spararna. Avanzas sparare fyllde för tredje månaden i rad på i aktiefonder och nettoköpen var dubbelt så stora som under samma period 2019.

Även om Nordnet ser lite mer försiktighet hos kunderna fortsatte de att köpa aktiefonder även om de i större utsträckning valt bredare globalfonder.

Båda aktörerna ser ett tydligt intresse för teknikfonder. Många amerikanska jättar som Amazon har gått väldigt bra i coronatider men även till exempel Spotify har stigit kraftigt de senaste veckorna.

“Nästan varannan fondkrona går i juni till teknikfonder. Fonderna tillhör årets riktiga vinnarfonder och fem av de tio fonder som genererat högst avkastning i år, är just teknikfonder”, säger Avanzas sparekonom Johanna Kull i en kommentar till TT.

“I USA har ju techjättarna dragit rekylen, bland annat gynnade av att fler behöver använda sig av digitala tjänster när de arbetar hemifrån, och här i Sverige har bland annat gamingaktier gått starkt”, säger Nordnets sparekonom Frida Bratt.

På säljsidan hamnar i stället defensiva guldfonder efter en klar uppgång under våren liksom olika räntefonder.

Annons
Annons
Läs nästa artikel Teknikfonder – småspararnas melodi i juni Teknikfonder – småspararnas melodi i juni