Tusentals riskerar att missa kvarskatten - E55
Annons
Annons

Tusentals riskerar att missa kvarskatten

Kvarskatt? Det är dags nu. Senast på tisdag måste pengarna vara inne hos Skatteverket, annars kan det komma riktigt surt efter.

Annons
Annons
EkonomiTT
På tisdag den 12 november ska skatten vara betald. Arkivbild

På tisdag den 12 november ska skatten vara betald. Arkivbild

1,8 miljoner svenskar har fått tråkiga besked från Skatteverket i form av kvarskatt.

“Alla har mycket att tänka på och kvarskatten kan vara lätt att missa. Vi vill därför påminna alla skattebetalare att titta en extra gång i sin digitala brevlåda och inte vänta in i det sista med betalningen”, skriver Johan Krantz, analytiker på Kronofogden, i ett pressmeddelande.

Enligt Skatteverket betalar de allra flesta i tid, men i januari i år lämnades 34 000 skattekrav som avsåg 2017 över till Kronofogden. För 9 500 personer av dem som då hamnade hos Kronofogden fanns inga tidigare skulder där, och de flesta av dem, två tredjedelar, betalade också sin skuld inom 30 dagar.

Detta visar, enligt Skatteverket, att de skulle ha kunnat undvika de extrakostnader som hanteringen via Kronofogden innebär.

När skulden hamnar där kostar det 600 kronor extra i avgift. Dessutom riskerar den som inte betalar att få en betalningsanmärkning, som bland annat gör det svårare ett ta lån, hyra en lägenhet eller skaffa telefonabonnemang.

Annons
Annons
Läs nästa artikel Tusentals riskerar att missa kvarskatten Tusentals riskerar att missa kvarskatten