Varsel väntas på Skavsta flygplats - E55
Annons
Annons

Varsel väntas på Skavsta flygplats

Facket är kallat till förhandling på onsdag – nu väntas ett varsel om personalneddragningar på Skavsta flygplats utanför Nyköping, vilket Södermanlands Nyheter var först att rapportera om.

Annons
Annons
EkonomiTT

Jag är kallad till förhandling på onsdag eftermiddag på Skavsta. Jag tror att det gäller neddragningar på grund av att Ryanair flyttar sin bas, säger Kjell Arbestål, ombudsman för Transportarbetarförbundet i Sörmland.

Hans avdelning organiserar runt 140 flygplatskontrollanter, p-vakter och väktare. Därutöver finns lastare och annan flygrelaterad personal på flygplatsen som också tillhör Transportarbetarförbundet, men som hör till flygavdelningen. 35 av dem med visstidsanställningar kommer att få sluta, uppger Johan Einarsson, ombudsman på Transportarbetareförbundets flygavdelning.

Jag vet inte om det lagts några ytterligare varsel. Men vi kan se att det kommer att bli väldigt svårt att driva flygplatsen utan de visstidsanställda, säger Johan Einarsson till TT.

Flygbolaget Ryanair meddelade i höstas att basen på Skavsta flygplats flyttas, och trafiken kommer att minskas kraftigt i och med att sommartidtabellen träder i kraft i slutet av mars.

TT har sökt flygplatsens ledning.

Annons
Annons
Läs nästa artikel Varsel väntas på Skavsta flygplats Varsel väntas på Skavsta flygplats