Axxonen stoppar lyxprojekten - E55
Annons
Annons

Axxonen stoppar lyxprojekten

Axxonen har stoppat bostadsprojekten Altitude och omstridda Biografen Penthouses, kan E55 avslöja

Annons
Annons

–Det stämmer, säljaren har valt att avsluta projektet och därför är det inte längre till salu. Det blir inte av”, säger en mäklare på Fastighetsbyrån som inte vill figurera med sitt namn till E55 om projektet Altitude.

LÄS MER: Strömhopp från bostadsutvecklare

Fram till förra veckan hade Axxonen sålt 5 av de 28 lägenheterna på Kungsholmen. Förhoppningen var att 60–70 procent av dem skulle ha varit sålda i augusti. Huruvida projektet överhuvudtaget skulle bli av har varit osäkert en längre tid. Redan i ett material till långivarna i början av året skrev Axxonen:

”Givet rådande osäkerhet kring förutsättningarna att kunna genomföra projektet finns det en potentiell förlust i Altitude överstigande 20 MSEK hänförlig till erlagda betalningar till säljaren samt upparbetade projektkostnader under året.”

Vad händer nu med de 5 som tecknat sig för lägenheter i Altitude?

–Det är mellan säljare och köpare, men normalt sett går ju köpet åter. De köparna blir kontaktade, säger mäklaren.

LÄS MER: Axxonens revisor: Nu har du fått veta mer än jag får säga

Annons

Även projektet Biografen Penthouses som köptes av Oscar Properties förra året har varit svajigt. I förra veckan gick dotterbolaget Axxonen Properties Management i konkurs och Oscar Properties började tala om att ta tillbaka projektet. Även det projektet som hade säljstart den 17 maj har nu plockats bort hos Fastighetsbyrån. Så sent som förra veckan var beskedet från Fastighetsbyrn att 8 lägenheter redan var bokade, men att kunderna inte behövde betala någon bokningsavgift eller handpenning.

–Du får ta allt med Anna, det hon som har koll, säger mäklaren Richard Petersson som varit mäklare på projektet Biografen Penthouses tillsammans med kollegan Anna Wikstrand Delic.

E55 har sökt både henne och Axxonens vd Markus Klasson.

LÄS ÄVEN:  Lyxlägenheter kan bli lägenhetshotell
LÄS ÄVEN: KO öppnar för process mot bostadsbyggare
LÄS ÄVEN: Banken som sticker ut när det gäller kortsäkerhet vid näthandel 

Tipsa om en nyhet

Vill du tipsa oss om en nyhet? Granskningar är en viktig del av E55:s arbete. Vi söker hela tiden efter nya uppslag och du kan hjälpa oss i vårt arbete. Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Maila redaktionen på [email protected]

Annons
Annons
Läs nästa artikel Axxonen stoppar lyxprojekten Axxonen stoppar lyxprojekten