Fel i deklarationen – bankkunder kan missa tusentals kronor - E55
Annons
Annons

Fel i deklarationen – bankkunder kan missa tusentals kronor

Ett tekniskt strul hos Swedbank gör att ränteuppgifterna inte kom med i deklarationen. Uppemot 80 000 bankkunder kan ha drabbats, rapporterar Aftonbladet.

Annons Annons
Annons Annons

I slutet av förra veckan skickade Skatteverket ut de digitala deklarationerna men för de med lån hos Swedbank saknades de avdragsgilla ränteinbetalningarna för lånen. Nu riskerar så många som 80 000 Swedbankkunder gå mist om tusentals kronor, skriver Aftonbladet.

En av de som drabbats är Sara Jensen, 39 år, som fick sin digitala deklaration förra veckan. När hon gick igenom deklarationen så upptäckte Sara att ränteinbetalningarna till banken saknades

– Det brukar aldrig vara fel, men jag stämmer alltid av innan jag skickar in ändå. När jag ringde till bankens kundtjänst så visste de direkt vad det handlade om. Många människor godkänner ju deklarationen utan att kolla informationen, då riskerar de att missa detta, säger Sara Jensen till Aftonbladet.

Ett tekniskt fel hos Swedbank är boven i dramat, när banken skickade ränteuppgifter till Skatteverket så gick något fel.

– Det har varit tekniska problem i överföringen av ränteuppgifter till Skatteverket från kunder i Swedbank Finans. Det drabbar framförallt personer som har lån på bil, båt eller andra fordon, säger Josefine Uppling, presschef på Swedbank till Aftonbladet.

Swedbank har rättat till felet men för de som deklarerar på papper så gäller det att dubbelkolla.

Annons

– Vi kommer i veckan skicka ut ett brev till alla kunder där vi informerar om vad som hänt. Vi uppmanar kunder i Swedbank Finans som ska deklarera på papper att kontrollera sina uppgifter noggrant, och ta kontakt med Skatteupplysningen om man har frågor, säger Josefine Uppling till Aftonbladet.

 

LÄS ÄVEN:Tipsa om en nyhet

Vill du tipsa oss om en nyhet? Granskningar är en viktig del av E55:s arbete. Vi söker hela tiden efter nya uppslag och du kan hjälpa oss i vårt arbete. Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Maila redaktionen på [email protected]

Annons
Annons
Läs nästa artikel Fel i deklarationen – bankkunder kan missa tusentals kronor Fel i deklarationen – bankkunder kan missa tusentals kronor