Pensionärsorganisation varnar för bluffmejl - E55
Annons
Annons

Pensionärsorganisation varnar för bluffmejl

Pensionärsorganisationen PRO går ut med en varning efter att flera medlemmar mottagit mejl som påstås vara från Visma. 78-årige Rolf Pettersson var den som upptäckte bluffen och varnade PRO.

Annons
Annons

Rolf Pettersson är ordförande i den lokala PRO-föreningen i Norrahammar och upptäckte nyligen ett mejl i sin PRO-mejl. Eftersom PRO använder sig av Vismas programvara borde det inte vara så underligt. Men Rolf Pettersson fattade ändå misstankar.

–  Mejlet kom till föreningens mejl. Först undrade jag hur de fått den? Sen började jag tänka att vi inte har registrerat något hos Visma och att det var något lurt med detta, berättar Rolf Pettersson för E55.

Använde sina datorkunskaper

Rolf Pettersson valde på en gång att kontakta såväl PRO som Visma. Innan pensionen jobbade han administrativt på en fabrik i Småland och kunde använda sina datorkunskaper för att skicka uppgifterna till Visma för utredning. Där kunde man snabbt konstatera att det rörde sig om ett bluffmejl.

– Det har varit så många bedrägerier och det är äldre som är utsätts för det. Det är grymt hur man ger sig på just äldre. Men det gör att jag är extra uppmärksam, berättar Rolf Pettersson.

LÄS ÄVEN:Så här såg mejlet ut som flera PRO-medlemmar mottagit. Foto: PRO

PRO agerade omedelbart

På PRO valde man att agera på en gång så fort bluffmejlen till medlemmarna uppmärksammades.

Annons

– Vi tog det på allvar när det skickades till våra föreningar. Vi fick vetskap om det tack vare en uppmärksam medlem, berättar Patrik Säker, chef för medlems- och verksamhetsutveckling på PRO.

För Rolf Pettersson var det viktigt att sprida information om bluffen.

– Är det för bra vara sant är det oftast något skumt med innehållet, säger Rolf Pettersson.

Tipsa om en nyhet

Vill du tipsa oss om en nyhet? Granskningar är en viktig del av E55:s arbete. Vi söker hela tiden efter nya uppslag och du kan hjälpa oss i vårt arbete. Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Maila redaktionen på [email protected]

Annons
Annons
Läs nästa artikel Pensionärsorganisation varnar för bluffmejl Pensionärsorganisation varnar för bluffmejl